Interiorul maşinii, plin de microbi şi mai murdar decât un coş de gunoi

Interiorul maşinilor este plin de bacterii, fiind chiar mai murdar decât coşul de gunoi sau tastatura computerului de la birou, indică rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie, la solicitarea Euro Car. Având în vedere cât timp îşi petrec britanicii în spatele volanului, unii dintre ei îşi spală maşinile o singură dată pe an. Aproape jumătate dintre britanici (47%) îşi curăţă autovehiculele numai atunci când sunt „foarte murdare”.

În scopul realizării studiului, au fost prelevate probe din cele cinci zone cel mai frecvent atinse din interiorul maşinii – volanul, schimbătorul de viteze, frâna de mână, bordul şi mânerul uşii din partea şoferului. Rezultatele sondajului arată că unele dintre zonele în cauză sunt pline de bacterii, fiind mai murdare decât un coş de gunoi sau o tastatură de computer. Două eşantioane au fost clasificate drept „nesigure” sau „extrem de murdare”, două – „sigure” şi una – „acceptabilă”.

Într-un spaţiu închis, cum ar fi autovehiculele, în care temperatura se menţine la circa 22 de grade, se creează condiţii adecvate pentru înmulţirea bacteriilor care reprezintă un pericol real pentru dezvoltarea multor boli, avertizează cercetătorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.