Gabriel Mutu: Revitalizarea parcurilor și a spațiilor verzi, prioritate a Sectorului 6!

Un primar cu biroul în parc…

De circa trei săptămâni, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, și-a mutat biroul în Parcul Drumul Taberei sau Moghioros, asa cum îl știe încă foarte multă lume. Asta nu pentru a profita de soarele și aerul curat ale acestei primăveri cu aspect de vară, ci pentru a „călca la maxim”, cum îi place să spună, accelerația în ceea ce privește lucrările de reparații din parc. Lucrări care se vor încheia până la sfârșitul lui iulie, anul acesta, așa cum le-a promis cetățenilor, a declarat pentru București FM Gabriel Mutu.

De ce sunt necesare aceste reparații capitale?

Parcul nu a fost întreținut…

Din două motive sunt necesare reparațiile capitale la doar trei ani de la refacerea parcului, mai întâi de toate, fiindcă, în 2015, când a fost redeschis publicului după ample și interminabile lucrări de reabilitare, parcul nu a fost recepționat. Din această cauză, el nu a fost dat în întreținere nimănui și, deci, nu se putea face nici măcar curățenie și nu au fost executate lucrări de mentenanță și reparații, până în vara lui 2016, când Gabriel Mutu a preluat fotoliul de primar al Sectorului 6 de la liberalul Rareș Manescu. Garduri rupte, mobilier urban vandalizat, aparate de fitness în aer liber și aparate de joacă pentru copii distruse, chiar și mesele de ping-pong din beton și sistemul de iluminat public au avut de suferit, a spus primarul Sectorului 6.

Lucrări de mântuială…

Un al doilea motiv care face necesare reparațiile capitale este acela al execuției de mântuială, sub standardele din proiect, a unor lucrări și necesitatea unor îmbunătățiri, spune Mutu.
„La capitolul lucrări de mântuială intră, spre exemplu, instalația de irigații pentru peluzele cu gazon ale parcului care a fost prost făcută, cu țevi mai subțiri decât cele prevăzute în proiect. Prin urmare, la venirea iernii, apa rămasă pe țevile de irigații a înghețat, iar instalația a fost distrusă”, explică primarul Sectorului 6.

Un alt exemplu este acela al cișmelelor publice din parc, care au fost amplasate fără nici un fel de sistem de scurgere. Astfel că, atunci când oamenii foloseau cișmele, se inunda întreaga zonă din jurul acestora. Desigur și această problemă a trebuit remediată.
Și aleile parcului necesită o intervenție radicală. Ele au fost pavate cu pietriș stabilizat cu o rășină epoxidică. Această soluție nu rezistă, însă la traficul foarte intens al unui parc prin care, în weekend-uri, trec circa 20 de mii de persoane. Pietrișul va trebui înlocuit cu un asfalt simplu și rezistent, pentru ca aleile să nu mai prezinte spărturi, ca în prezent.
La capitolul îmbunătățiri intră sistemul de drenare a apelor pluviale, prin intermediul căruia se evită inundarea parcului, la ploile mai puternice.

Și proiectul serelor din Parcul Drumul Taberei a trebuit îmbunătățit. Inițial, proiectul prevedea climatizarea serelor cu instalații pe bază de curent electric. Costurile ar fi fost zdrobitoare, spune edilul Sectorului 6. Proiectul a fost îmbunătățit, serele urmând a fi climatizate prin folosirea energiei geo-termale. Au fost deja săpate 124 de puțuri de mare adâncime și serele vor putea fi încălzite cu energie verde și mult mai ieftin, a explicat domnul Mutu.

Lipsa spațiilor verzi, principala problemă a Bucureștiului! Revitalizarea spațiilor verzi din Sectorul 6.

Gabriel Mutu crede că una dintre problemele grave ale Bucureștiului și, desigur, ale Sectorului 6 o reprezintă lipsa spațiilor verzi, care constituie plămânul verde al orașului. „Dacă nu ai verde, nu ai nimic”, e de părere edilul.
De aceea, Primăria Sectorului 6 nu se va rezuma la reparațiile din Parcul Drumul Taberei. „Avem un program de revitalizare a spațiilor verzi, care se va întinde pe cel puțin trei ani”, a afirmat Mutu. Edilul spune că, în cadrul acestui program, pentru prima dată în Bucureștiul ultimilor 28 de ani, se va realiza transformarea unei foste zone industriale în parc. Este vorba despre fosta autobaza URBAN-REBU, care se găsește în centrul Sectorului 6, pe Bulevardul Timișoara 10-12. Terenul a fost trecut de către Consiliul General al Municipiului București în administrarea Primăriei Sectorului 6 și, în curând, urmează să înceapă lucrările pentru amenajarea unui parc, a declarat primarul Gabriel Mutu.
În cadrul aceluiași program de revitalizare a spațiilor verzi, vor fi modernizate parcurile 9 Mai, Filimon și Sfântul Andrei și vor fi reabilitate spațiile verzi de pe bulevardele Iuliu Maniu și Timișoara, a mai declarat edilul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.