Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 28 mai

CINEMA

* Teatrul Naţional I. L. Caragiale găzduieşte, de la ora 19:00, la Sala Studio, cea de-a 46-a ediţie a Galei Premiilor UCIN, eveniment organizat de Uniunea Cineaştilor din România, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei.

* Până la sfârşitul lunii mai, la Cinema Elvira Popescu au loc câteva proiecţii într-un CYCLE BD. Două dintre ele sunt astă-seară astfel:

– de la ora 18:30, animaţia „Aya din Yopougon”, dramă romantică realizată în 2013 de Marguerite Abouët şi Clément Oubrerie, al cărei personaj titular este este o fată de 19 care locuieşte în Yopougon, un cartier modest din Yop City, Coasta de Fildeş, în care promiscuitatea e la ea acasă;

– de la ora 20:30, comedia „Quai d’Orsay” de Bertrand Tavernier, în care Thierry Lhermitte interpretează pe Alexandre Taillard de Vorms, un tânăr, fermecător şi impresionant, pe care multe femei îl găsesc foarte atrăgător care, întâmplător sau nu, este Ministrul afacerilor Externe al Franţei.

* Culese din Balkani – Festivalul internaţional de film antropologic, vă invită la proiecţia sa din luna Mai, ce are loc deseară, de la ora 20:00, la Cinema Muzeul Ţăranului, unde puteţi viziona documentarul „Timoc. Lumea de dincolo”, realizat de Marius Olteanu din perspectiva obiceiurilor, tradiţiilor, riturilor şi ritualurilor populare, a graiului şi a textului epic din baladele lăutarilor şi a obiceiurilor de înmormântare la românii din Timoc (Serbia). Proiecţia este urmată de un dialog cu realizatorul filmului.

MUZICĂ

* Ateneul Român găzduieşte, de la ora 19:00 concertul „Voicu Enăchescu 75 de Ani!” susţinut de Corul de Cameră Preludiu al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, dedicat sărbătoririi dirijorului Voicu Enăchescu, formatorul corului şi dirijorul său de peste 45 de ani. Pe lângă două negro spirituals anonime, programul concertului cuprinde lucrări compuse de: Claudio Monteverdi, Jacob Arcadelt, Luca Marenzio, T. Lodovico da Vittoria, Marţian Negrea, Nicolae Lungu, Iurii Falik, Antonin Dvořak, Vasile Spătărelu, Dan Dediu, Dan Buciu, Tudor Jarda, Emillo Murillo, Frank Davelaar, Piotr Ilici Ceaikovski, Gheorghe Danga şi Alexandru Paşcanu.

* Alina Manole îşi lansează albumul „Lucruri simple”, în cadrul unui concert pe care-l susţine, de la ora 19:00, la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu.

* Astă-seară au loc ultimele două concerte ce însoţesc Food Truck Festival – The Big One, fiind susţinute la Romexpo de trupele Şuie Paparude şi Golan.

EXPOZIŢII

În încheierea Festivalului Culturii Românilor de Pretutindeni (23-28 mai), astăzi au loc vernisajele a două expoziţii:

– de la ora 15:00, la Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti, nr. 2-4), al celei de grafică şi foto-video a românilor din ţară şi din străinătate, intitulată „Alb-Negru”;

– de la ora 17:30, al celei de pictură şi carte, „Semn pentru Identitate”, în care un număr de autori şi editori români din străinătate îşi vor prezenta lucrările la Sala Mare a Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.