Dan Vană – ”o stea adusă de vânt” care aduce BUCURII

De la Dunăre, din Calafat, vine Dan Vană, o ”Stea adusă de vânt” și aduce prin cântec și vers ”BUCURII”pentru copii, doar vine 1 iunie !

într-adevăr, spune Maria Gheorghiu, a fost o ÎNTÂLNIRE CAPITALĂ Calafat-București, cu multă bucurie și cu un soi de candoare pe care doar oamenii-lumină o păstrează și la maturitate; Dan este un artist iubit deopotrivă de cei mari și de cei mici. Cântecele și poeziile lui sunt ludice dar și pline de tâlc.

”Dacă ați băga de seamă/ la tablou și nu la ramă/ și lumea ar fi/ poate cum ar trebui.”

Povestea calafeteanului poet și folk-ist este una curată,care se scrie cu blândețe, fără încrăncenări; privește spectacolul lumii cu o detașare dezarmantă și își deschide inima fără rezerve. De numele lui se leagă cea mai frumoasă manifestare a muzicii și poeziei de la noi, TABĂRA DE FOLK DE LA CALAFAT care a numărat până acum 20 de ediții.

Toată lumea folk-ului care merge vara în tabără organizată cu eforturi uriașe de Dan Vană, vorbește firesc, fără întrebări suplimentare de ediția acestui an….nimeni însă nu-l întreabă dacă va exista și cea de-a 21-a ediție: pare de neconceput să nu fie.

Zilele trecute a venit la București pentru a ne dărui încă o carte cu poezii pentru copii, cu un titlu care spune tot: BUCURII.

A fost o sărbătoare de care ne-am bucurat cu toții. Aflăm în această seară de la ora 20:30 la Întâlniri Capitale, pe 98,3 FM și online pe bucurestifm.

Vezi aici arhiva emisiunii Întâlniri Capitale!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.