Daniel Tudorache : ”Șase grădinițe vor rămâne deschise peste vară!”

Primarul Daniel Tudorache spune că învățământul rămâne una dintre prioritățile investiționale ale Sectorului 1. Astfel, dintre cele 19 grădinițe ce funcționează în 36 de locații, multe vor intra în extindere sau reabilitare în această vară.

De exemplu, ”la Grădinița din cadrul Școlii Gimnaziale „Nicolae Grigorescu”, fosta Grădiniță nr. 146, din strada Hrisovului, au fost demarate, deja, lucrările pentru construirea unui nou corp de clădire cu două etaje, în legătură directă cu clădirea deja existentă și mansardarea acesteia din urmă. Lucrările se vor încheia până la finele acestui an și vor duce la creșterea numărului de locuri cu 200-250”, a declarat Daniel Tudorache pentru București FM.

„Astfel nu vom avea, nici în acest an, probleme cu locurile în grădinițe, în Sectorul 1, deși avem o cerere foarte mare nu doar pentru copiii de la noi din sector, ci și pentru copiii ai căror părinți lucrează în Sectorul 1. Suntem în măsură să satisfacem toate cererile pentru locuri în grădinițe, în condiții foarte bune, astfel încât părinții să scape de stresul că nu au unde duce copiii sau că aceștia nu ar fi bine îngrijiți „, spune edilul din Banu Manta.

El mai adaugă și ”oferta educațională pentru preșcolari este concepută astfel încât să le ofere acestora cunoștințe ce le vor fi de un real folos mai târziu, în viața de elevi și de adulți. Astfel, cei peste 5000 de preșcolari din sector beneficiază opțional de posibilitatea de a învăța o limbă străină, începând de la grupa mică, iar, la grupele mijlocie și mare, pot beneficia, pe lângă limba străină, de un curs de dezvoltare personală. Ambele discipline opționale cuprind câte două ore pe săptămână și sunt gratuite, costurile fiind suportate de la bugetul local”.

Sursa foto: www.obiectiv.info

Tot pentru a veni în sprijinul părinților care lucrează și nu au cu cine să își lase copiii pe timpul vacanței, ” în această vară vor fi deschise, în perioada 1 iulie-31 august, șase grădinițe din Sectorul 1”, a declarat Tudorache.

Este vorba despre Grădinița nr. 206 de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 156 și strada Constantin Disescu nr. 37, Grădinița nr. 44, de pe strada Bârlogeni nr 24, Grădinița nr. 116 de pe strada Mendeleev nr. 27, Grădinița nr. 46 de pe strada Marmurei nr. 13-15, Grădinița nr. 248 de pe strada Arthur Vârtejanu nr. 15 și Grădinița nr. 283 de pe Bulevardul Ficusului nr. 25.

Lasă un răspuns