VIDEO: Cum poți să petreci în București altfel decât ești obișnuit

Invitații emsiunii ”În Comunitate” ne-au vorbit despre evenimente inedite care vor avea loc.

Oana Velea, instructor de călărie ne-a povestit că între bucureșteni și cai există o legătură veche ce se pierde în istorie și pe care mulți dintre oamenii zilelor noastre nu o mai conștientizează, dat fiindcă sunt tot mai ocupați de multle alte lucruri, viața multora devenind un fel de alergătură continuă, plină de termene ce trebuie respectate cu strictețe. Numai că în această ecuație mai intervin nu odată și copiii care doresc să petreacă cât mai mult timp cu părițtii lor. Un alt factor care pare să intervină și stresul de fiecare zi.

Oana Velea, instructor de călărie și blogger propune pentru combaterea acestui fenomen dar și pentru a fi într-o formă optimă ca oamenii să petreacă nu doar cât mai mult timp în aer liber pur și simplu, ci și prin învățarea echitației. Pentru a populariza acest sport cât mai nobil, Oana Velea va organiza un eveniment unde protagoniști vor fi caii dar și cei care îi vor vedea, copiii și adulții.

Și pentru că Bucureștiul nu înseamnă doar clădiri și străzi ci, în primul rând oameni care pot fi vecini de bloc, de scară, de stradă, în 26 mai la ora 10:00 în Parcul Filaret se va organiza Ziua Vecinilor, un eveniment organizat în cadrul Zilei Europene a Vecinilor de către Asociația ”A fi vecin bun”, Fundația Comunitară București cu sprijinul Primăriei Sectorului 4.

Evenimentul va cuprinde și 4 ateliere : Dresor pentru o zi realizat de Clubul Câinilor Utilitari, ”Sunt isteț și curățel”, un atelier de igienă distractivă pentru copii, un atelier de psiho-nutriție prezentat de psihologul Elena Sbârcea, tema acestuia fiind ”Devianță de comportament alimentar la copii și adolescenți” și un atelier de pictură. Cei care doresc să se înscrie la aceste ateliere trebuie să scrie asta pe adresa ziuavecinilor@gmail.com.

Lasă un răspuns