Blestemul lui Sisif din Domenii…!?

Cartierul Domenii este una dintre cele mai selecte zone ale Capitalei. Proprietățile valorează mai mult, casele sunt mai frumoase, străzile și curțile sunt umbrite de copacii pe care nu i-au schilodit specialiștii de renume mondial de la ADP Sector 1, ascuțindu-i ca pe niște creioane gigantice, lumea care trăiește sau lucrează în zonă e mai civilizată, în general este mai liniște, mai răcoare și mai plăcut, parcă te rupi puțin de zgomotul, agitația, vipia și lipsa de civilizație, uneori, ale marelui oraș… …

Dar, este a doua vară, de acum, de când liniștitul și aristocraticul cartier Domenii arată ca în plin război. Pe strada Alexandru Constantinescu, ce face legătura între Bulevardul Ion Mihalache și zona Cașin, pe Bulevardul Mărăști, pe Aviator Mircea Zorileanu și pe alte străduțe liniștite din zonă, care leagă Mihalache de Mărăști și Expoziției, încă din toamna lui 2016 au început săpăturile.

Șanțuri pe trotuare, pe toată lungimea străzilor, șanțuri perpenticulare și de-a curmezișul trotuarelor, gropi în fața porților și la colțurile străzilor, au fost săpate de harnici muncitori care tot lucrează, de atunci încoace, la schimbarea unor cabluri electrice, după cum se poate vedea. Se poate vedea, fiindcă la fiecare câțiva metri, șerpi uriași ies din șanțurile și gropile, de cele mai mult ori mai puțin astupate, și se încolăcesc spre curțile imobilelor.

Pentru cei care locuiesc, lucrează ori tranzitează zona, asta înseamnă mușuroaie de pământ și nisip, pe marginile șanțurilor, unele parțial astupate, stive de dale, care altădată pavau drumul, adunate pe la colțurile străzilor și pe lângă garduri, praf care se ridică și e purtat de vânt, atunci când e secetă și noroi, când plouă.

Cel mai descurajant este, însă, faptul că, anul trecut, spre toamnă, destoinicii muncitori astupaseră o mare parte dintre șanțuri, pentru ca, acum, să spargă, din nou, betonul și să se reapuce de săpat.

Toată această tevatură te duce cu gândul la „blestemul” vreunui Sisif modern, care abia ce termină de suit bolovanul în vârful muntelui, că pietroiul cade înapoi de unde a plecat, iar bietul Sisif reia urcușul împingând bolovanul … Mă rog, în cazul acesta este vorba despre un Sisif al șanțurilor care abia ce astupă că se și apucă de spart…

Desigur, vom încerca să aflăm cine sunt „zeii” necruțători care l-au „blestemat” pe Sisiful din Domenii și cât mai au de gând să-l „chinuie”… pe el dar mai cu seamă pe locuitorii din zonă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.