VIDEO: Solistul Iedera: “România e o țară foarte mișto!”

Săptămâna a început ”wow” sau cum spun cei de la Iedera: ”România wow!” Andrei Costel, solistul trupei, a dat ”Bună dimineața, București!” în stil rock, povestind cum a început una dintre primele trupe de alternativ rock din România și cum va fi festivalul ”Old Blacks, Rock & More”.

De la primul album, “Mai tare ca maneaua”, au trecut 17 ani. Dar Andrei își aduce aminte ca și când ar fi fost ieri cum a luat naștere trupa Iedera. “Întotdeauna trupele se formau în jurul unei sticle de vin roșu. Nu aveam bani de bere, dar vin roșu aveam de la tatăl prietenului nostru, Gelu. Apoi, cu 2 -3 idei am format o trupă.” Din categoria întâmplărilor haioase, solistul își amintește că albumul “La anul mă însor” nu a mai ieșit pe piață întrucât… “culmea, m-am însurat și …. nu a mai fost lansat”.

Dacă vrei să afli despre “Am tricou cu Superman”, după câți ani revin pe scenă, ce spune despre festivalul ”Old Blacks, Rock & More”, cum explică genul muzical abordat, cine este personajul animat recent lansat și care este rolul lui, vezi VIDEO

“România wow” este o piesă pe care Florian Pitiș a iubit-o mult. “În 2002 era un power play iar domnului Florian Pitiș i-a plăcut foarte, foarte mult!” De ce “wow” asociat cu România? Andrei explică: “Din ciclul rock cu zâmbetul pe buze, chiar dacă toți hulim țara asta ea e o țară foarte mișto, cu mult umor. Îmi plac oamenii, oamenii și iar oamenii. Am avut parte de multe excursii în afara țării, iar cei de aici mi se par cei mai mișto.”

La Festivalul ”Old Blacks, Rock & More”, Iedera va urca pe scenă alături de trupa Zero. Mai mult, alături de ei vor lansa și noul album. “Este aproape gata, probabil ca prin toamna îl vom lansa.”

Solistul trupei Iedera are și un mesaj pentru tinerii care vor să se apuce de muzica: “E cel mai mișto lucru pe care ar putea să îl facă!”

Vezi aici arhiva emisiunii ”Bună dimineața, București!”.

Lasă un răspuns