VIDEO: Proza scurtă merită mai mult

Concursul pentru elevi “Proza scurtă merită mai mult”  a ajuns la final, adică au fost desemnate cele 36 de povestiri caștigătoare care vor apărea sub forma unei carți la editura Eikon.

Concursul a luat naștere dintr-o initiativă București FM si Editura Eikon, dorința organizatorilor fiind aceea de a descoperi practic…scriitorii de mâine.  Astfel reprezentanții Bucuresti FM si cei ai editurii Eikon au fost prin mai toate liceele bucureștene și i-au îndemnat pe adolescenți să fie curajopsi și să trimită povestiri scrise de ei. Orice temă a fost acceptată. Dintre cele peste 100 de lucrări au fost declarate câștigătoare 36 de povestiri.  Acestea au fost reunite si publicate într-o carte de către editura Eikon. Dintre temele abordate de adolescenti cea care predomină este dragostea-mai veselă sau mai tristă. Dar găsim și povestiri SF, polițiste si fantasy.

Lansarea acestei cărți va avea loc miercuri 23 mai la Teatrul Excelsior unde cei prezenti vor vedea mai întâi spectacolul ”Fluturii sunt liberi” de Leonard Gershe în regia lui Erwin Șimșemsohn de la ora 19.00 iar după spectacol va avea loc lansarea carții  ”Curse pentru viitor” care va reuni aceste povestiri scrise din inimă. 

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate.

Lasă un răspuns