Goose Game

Sursa foto: www.primarygames.com

Unul dintre jocurile de incontestabilă tradiție pentru întreaga suflare românească este, fără urmă de îndoială, Piticot. Cunoscând faptul că există foarte mulți români care fac parte din echipele de producție ale jocurilor pe calculator am sperat că poate găsesc pe internet și un corespondent virtual pentru Piticot. Din păcate, nu am găsit nimic într-o variantă românească. Am descoperit însă Goose Game pe care, dacă suntem foarte toleranți în ceea ce privește numărul destul de mare de diferențe între acest joc și Piticot, îl putem juca online măcar de dragul amintirilor noastre din copilărie.

Una dintre diferențele majore este aceea că pe tabla de joc Goose Game nu vom găsi urși, vulpi, iepuri sau Pădurea de Argint pe care le aveam pe tabla de la Piticot, și, din păcate, nu îl vom găsi nici măcar pe Piticot sau vreun alt pitic, dar în rest, Goose Game e Piticot sadea.

Pe tabla de joc, pionul nostru se va deplasa în funcție de numărul de puncte indicat de cele două zaruri. Unele căsuțe reprezintă capcane sau oferă diferite bonusuri la înaintare. Va trebui să ne gândim bine dacă dorim să jucăm doar împotriva unui singur jucător sau preferăm să fie mai mulți. În doi, avem 50% șanse de câștig. Dacă joacă mai mulți, șansele de câștig scad în mod evident, dar în același timp există alte avantaje. De exemplu, una dintre căsuțele capcană este reprezentată de o fântână în care, dacă vom cădea, singura posibilitate de a ieși de acolo este ca un alt jucător venit din urmă să ne salveze.

Goose Game este un joc perfect pentru cei care n-au timp sau chef să miște mouse-ul și au alte treburi de făcut între timp. Ținând cont de faptul că programul jocului aruncă zarurile pentru fiecare jucător și tot el le execută mutările pe tablă, tot ceea ce avem noi de făcut este să mai venim din când în când în fața calculatorului pentru a vedea ce s-a mai întâmplat și cine a fost câștigător.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.