Simona Halep a biruit-o şi pe Sharapova şi joacă mâine finala de la Roma

Liderul mondial reuşeşte să joace ca o adevărată campioană partida din penultimul act al turneului de la Roma împotriva Mariei Sharapova. Eleva lui Darren Cahill se impune în trei seturi împotriva rusoaicei cu 4-6, 6-1, 6-4, după două ore şi douăzeci şi şase de minute.

În primul set, cele două jucătoare au avut probleme cu serviciul, au fost multe break-uri. S-a mers cap la cap până în a doua jumătate a setului, când Sharapova se distanţează la 5-3. Simona încearcă să revină, dar rusoaica serveşte foarte bine şi aleargă mult, reuşind să returneze mingi care o lasă fără replică pe sportiva noastră. Jucătoarea din România nu a mai forţat în momentele importante, iar Sharapova în schimb şi-a asumat mai multe riscuri şi a câştigat primul set până la urmă cu 6-4.

În manşa secundă eleva lui Darren Cahill serveşte mult mai bine, pune presiune pe adversară cu serviciul doi, returnează mult mai bine şi începe să-şi plimbe adversara pe colţurile terenului. Sportiva noastră preia iniţiativa şi creşte şi mai mult viteja în joc. Tactica impusă de jucătoarea noastră dă roade în scurt timp, iar Simona îşi trece în cont cel de al doilea set cu 6-1 şi impinge meciul în decisiv.

Manşa decisivă începe cu un break al rusoaicei, dar Simona revine imediat şi preia conducerea cu 2-1. Ritmul aproape infernal impus de Simona începe să o lase fără aer şi fără reacţii pe Sharapova. Rusoaica începe să ajungă din ce în ce mai greu la mingi şi respiră cu greutate. Liderul mondial continuă să o chinuie pe Masha cu lovituri rapide pe colţurile terenului şi cu servicii bine direcţionate. Momentele importante de la finalul setului decisiv sunt gestionate exemplar de Simona, care câştigă şi manşa decisivă cu 6-4.

In finala turneului de la Roma, Simona Halep o va întâlni pe deţinătoarea trofeului de anul trecut Elina Svitolina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.