Intervenție în forță a polițiștilor la o casă de pariuri din Rahova

În seara de 17.05.2018, în jurul orei 20:00, prin apel la 112, a fost sesizată o distrugere în incinta unei case de pariuri din Rahova. La fața locului s-a deplasat, de urgență, un echipaj al Secției 19 de Poliție.

În interiorul localului au fost indentificate mai multe persoane, printre care și persoana reclamată. Bărbatul în cauză, în vârstă de 41 de ani, aflat în stare de ebrietate, a manifestat în continuare un comportament violent și amenința angajații, pe motiv că ar fi pierdut o sumă considerabilă la aparatele din incintă.

Evaluând situația, polițiștii au solicitat, prin mijloacele radio și prezenta altor colegi, care au ajuns în cel mai scurt timp. După ce a fost legitimat, polițiștii au invitat persoana în cauză să-i urmeze la secție, dar aceasta a refuzat și a continuat să se exprime violent, fiind susținută verbal și de alți clienți.

În conformitate cu prevederile art.31 din Legea de organizare și funcționare a Poliției Române, politiștii au utilizat forța pentru imobilizarea persoanei, în vederea conducerii la audieri. Pe parcursul intervenției, polițiștii au observat că barbatului i s-a făcut rău, fapt pentru care agenții i-au acordat primul ajutor. A fost solicitată și prezența unei ambulanțe, dar până la sosirea echipajului medical bărbatul și-a revenit. A fost transportat la spital, dar a refuzat orice investigație medicală și a părăsit unitatea spitalicească.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, societatea comercială formulând plângere în acest sens. De asemenea, un alt client al casei de pariuri, care a încercat să-i împiedice pe polițiști să-și exercite atribuțiile de serviciu, în mod repetat, interpunându-se între persoana care provocase distrugerea și polițiști, a fost imobilizat și condus la secția de poliție, unde a fost sancționat contravențional cu suma de 3000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr 61/1991.

Prin structurile de control intern ale Poliției Capitalei au fost declanșate verificări cu privire la modul de intervenție al polițiștilor.

Lasă un răspuns