”Amor și galanterie bucureșteană”

Istoria ne vorbește despre bătălii, cuceriri, tratate de pace sau comerciale. Cronicile preamăresc faptele unor regi și regine, fastul în care aceștia trăiau dar nu pomenesc nimic despre iubire.

Și, cu toate acestea, poveștile de dragoste petrecute de-a lungul vremii au fost multe și de toate felurile, de la iubiri fericite la iubiri tragice, și adesea au ajuns la noi mai mult de sub condeiul poeților decât de sub pana istoricilor care foarte rar s-au aplecat asupra unor astfel de lucruri socotite de mulți mărunte.

Iar dacă în țările apusene găsim consemnate unele povești de dragoste în privința bucureștenior știm foarte puține. Să fi fost ei mai rezistenți la săgețile lui Cupidon ?

Istoricul Corneliu Senchea, însă a spart gheața și s-a aplecat asupra acestor istorii ale inimii. Rezultatul a fost o carte, „Amor și galanterie bucureșteană”. Însă noi am vrut să aflăm mai multe despre ceea ce a găsit căutând în arhive.

Tocmai de aceea istoricul Corneliu Senchea este invitatul din această seară, în cadrul emisiunii „Întâlniri Capitale”.

Puteți asculta povești de dragoste care au marcat istoria urbei noastre în această seară de la ora 20:30 doar pe 98,3 FM și online pe bucureștifm.ro.

Vezi aici arhiva emisiunii Întâlniri Capitale!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.