RADET va plăti datoria istorică către ELCEN!

Consilierii municipali au adoptat o hotărâre potrivit căreia RADET va plăti datoria istorică pe care o are la ELCEN.

City managerul Bucureștiului, Cătălin Chiriță, fost administrator special al RADET, a recunoscut faptul că, în urma analizelor din ultimii doi ani, s-a ajuns la soluția de a nu mai solicita preluarea ELCEN de către RADET și de a plăti datoria istorică către ELCEN. Această datorie istorică nu se referă însă la suma de 3,7 miliarde de lei, ci la o datorie de aproximativ 1,7 miliarde de lei din care vor mai fi scăzute și alte sume, spune Chiriță.

Această schimbare a soluției privind problema termoficarii din București nu implică cheltuieli imediate și nu înseamnă că locuitorii orașului vor plăti penalitățile care făceau parte din corpul datoriei istorice, a declarat în fața consilierilor municipali city managerul Capitalei.

Consilierul municipal Cătălin Deaconescu a afirmat că Bucureștiul ar fi foarte aproape de a pierde banii europeni pentru reabilitarea rețelei de termoficare, conform unei scrisori de avertizare a comisarului european Corina Crețu. Soluția ce implică plata datoriei istorice ar fi singura viabilă și trebuie însoțită de reorganizarea și modernizarea RADET și a capacităților de producție a energiei termice, a afirmat Deaconescu.

Și deputatul de București, Nicușor Dan, spune că bucureștenii au trăit ani de zile cu iluzia că vor putea să nu plătească ceea ce au consumat. Acesta susține că banii europeni nu ar fi venit din cauză că RADET se află în insolvență și susține că trebuie construite centrale moderne, mai apropiate de beneficiarii serviciului de termoficare, pentru a nu mai înregistra pierderi în rețea.

Lasă un răspuns