Primăria Capitalei va reabilita termic 132 de blocuri din sectoarele 3, 4 și 6!

La inițiativa primarului general Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat, astăzi, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează reabilitarea termică a 132 de blocuri din sectoarele 3, 4 și 6 de către Primăria Capitalei. Este vorba despre 101 blocuri din sectorul 3, 16 blocuri din sectorul 4 și 15 blocuri din sectorul 6, după cum a precizat edilul șef.

Gabriela Firea a subliniat că este vorba despre un demers menit să le asigure tuturor bucureștenilor un nivel de trai egal, că, anul acesta, bugetul Municipalității permite reabilitarea termică a 555 de blocuri și că toate blocurile preluate de către Primăria Capitalei au proiectele de reabilitare făcute.

Primarul general Gabriela Firea a mai spus că nu este vorba despre nici o discriminare, că toate sectoarele Bucureștiului pot înscrie blocuri în programul de reabilitare al Municipalității. Chiar și asociațiile de proprietari pot depune documentațiile pentru a se înscrie în programul de reabilitare termică al Primăriei Municipiului Bucureşti., cu condiția de a avea toate semnăturile tuturor proprietarilor și proiectele tehnice realizate.

Edilul Capitalei a mai precizat că, în cadrul programului de reabilitare termică, 80% din costuri vor fi suportate de către Primăria Capitalei, iar 20% vor fi suportate de către asociația de proprietari respectivă.

Tot astăzi, consilierii municipali au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede asocierea dintre Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și Asociația „Restart Cauza Bună” pentru organizarea unui sistem de transport specializat de transport pentru persoanele cu handicap.

AUDIO: Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, descrie serviciul de taxi pentru persoanele cu disabilitati >

Edilul Capitalei a precizat că este vorba despre un proiect-pilot care va sta la baza dezvoltării, în viitor, a unui sistem municipal permanent de transport specializat pentru persoanele cu dizabilități.
AUDIO: Cosmina Simian, directorul Direcție Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului București, ofera detalii despre serviciul de taxi pentru persoane cu disabilitati >

Lasă un răspuns