Plângere penală pe numele premierului, la Parchetul General!

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă și a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

El îi acuză de înaltă trădare, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

Acuzele vin în contextul deciziilor luate de de şefa Executivului pe marginea mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Această sesizare e depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României, şi am făcut acest demers pentru că l-am considerat o obligaţie morală faţă de mine. Nu am închis niciodată ochii, nu am să tac, să fiu pasiv când am să văd lucruri grave care afectează interesele generale ale României.

Ceea ce se întâmplă România şi în alte ţări riscă să puna în pericol interesele fundamentale ale României, puse pe taraba de talcioc, de Dragnea şi acoliţii săi, riscă să distrugă orice credibilitate a României pe plan extern, risca să dinamiteze punţi care au fost construite în zeci de ani.(…) Am considerat necesar ca cineva să cerceteze aceste fapte. Eu nu am calitatea, nu sunt eu procuror”, a afirmat Orban.

Totul a pornit de la o nouă intervenție a președintelui Klaus Iohannis în care a criticat Guvernul în legătură cu mutarea ambasadei României la Ierusalim.

”În chestiunea politicii externe, colaborarea nu este opțională, este obligatorie. Aceste discuții trebuie să se desfășoare în România, cu specialiști. S-au dus în Israel (n.r. Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea) și. fără să se consulte cu mine, fără se se consulte măcar cu specialiști pe politică externă, s-au găsit vorbind despre mutarea ambasadei. Așa ceva nu se face! Astfel de abordări daunează grav României”, a spus șeful statului.

Întrebat dacă își menţine solicitarea adresată premierului Viorica Dăncilă de a demisiona, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns ”Evident că da”.

În replică, Partidul Social Democrat a transmis un comunicat de presă, semnat de Rovana Plumb, președintele Organizației Femeilor Social-Democrate, în care se arată:

”PNL devine oficial și indubitabil o unealtă a unor interese oculte prin plângerea penală depusă astăzi de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Asistăm la o tentativă de înlocuire a guvernării legitime a PSD după un scenariu similar cu cel din 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta.

Atunci, ca și acum, Klaus Iohannis a cerut repetat și insistent demisia premierului. Atunci, ca și acum, a fost inițiată începerea urmării penale a premierului.

Acum, iată, o nouă acțiune gravă care calcă în picioare voinţa şi votul românilor, care vrea să schimbe o guvernare legitimă și performantă, care a produs creştere economică și a adus mai mulți bani în buzunarele românilor.

Este cel mai josnic gest al opoziţiei, un moment definitoriu care poate marca ieșirea sau rămânerea României în lumea statelor democratice”.

Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a luat poziție în acest scandal.

”Suntem într-o situație politică extrem de tensionată. Sunt convinsă că dacă această situație va degenera, prima victimă a crizei politice va fi Capitala, în afară de alte proiecte importante din țară, pentru că, așa cum v-am informat în ultimele luni de zile, în timpul mandatului doamnei premier Viorica Dăncilă, proiectele Capitalei care necesitau o intervenție guvernamentală au fost dinamizate, mare parte au fost rezolvate, iar altele sunt pe cale de a fi, de asemenea, într-o procedură de rezolvare”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.