O intersecție din Capitală va fi denumită Piața Leul Ierusalimului!

O intersecţie din sectorul 3 al Capitalei va fi denumită Piaţa Leul Ierusalimului, potrivit unei hotărâri adoptate, astăzi, de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit hotărârii inițiate de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, denumirea de Piaţa Leul Ierusalimului va fi atribuită zonei din intersecţia străzilor Clucerul Udricani cu Olteni din sectorul 3 al Capitalei. Acolo va fi amplasat şi monumentul de for public reprezentând un „Leu”, primit drept donaţie de către Municipalitate de la Fundaţia Ronald S. Lauder România.

Tot astăzi, consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre prin care denumirea Parcului „8 Mai” va fi schimbată în Parcul „Tei”.

În context, trebuie amintit faptul că 8 Mai era data când se sărbătorea, până în 1989, Ziua Partidului Comunist Român, care se înființare pe data de 8 Mai 1921.

În același context trebuie menționat și faptul că în București mai există, încă, un parc ce poartă numele lui Fiodor Tolbuhin, general sovietic, comandant al Armatei Roșii de ocupație, după 23 august 1944.

Lasă un răspuns