Loom

Sursa foto: emuparadise.me

Universul Lucas ne-a oferit de-a lungul anilor foarte multe jocuri memorabile. Seria Monkey Island, Star Wars sau Indiana Jones sunt doar câteva dintre acestea. Există însă și câteva titluri care poate că au intrat într-un con de umbră odată cu trecerea anilor, deși la vremea respectivă numărul fanilor nu era cu nimic mai prejos decât al celor care apreciau brand-urile amintite anterior. Loom este unul dintre aceste jocuri.

Una dintre ideile absolut inovatoare pe care acest joc le-a avut a fost apariția muzicii ca parte din rezolvarea questurilor. Dacă jucătorul avea ureche muzicală, putea selecta nivelul de dificultate pe “Expert” și putea utiliza sau repeta succesiunile de note muzicale cerute de questuri folosindu-se doar de memorie. Dacă nu avea această abilitate, jocul era extrem de îngăduitor și punea la dispoziție setarea de dificultate “Standard”, notele putând fi interpretate având și un portativ pe post de ajutor.

Loom a fost unul dintre jocurile pentru care producătorii săi au depus un volum uriaș de muncă, pentru ca totul să arate și să sune perfect. Dacă veți avea răbdare, există și o Radio dramă de 30 de minute, înainte ca jocul propriu-zis să înceapă. Firește că se poate da “Skip”, dar vă recomand să nu săriți peste, este foarte bine realizată și vă introduce cu adevărat în atmosfera acestui minunat joc fantasy. Dacă în lumea gamerilor există și melomani, atunci Loom este exact jocul pe care l-au căutat de-a lungul timpului, Ceaikovski fiind doar unul dintre compozitorii ai căror muzică se regăsește în acest joc.

Lasă un răspuns