Irina Begu se califică în turul 2 la Roma

Eleva lui Artemon Apostu reuşeşte să facă un meci foarte bun în faţa chinezoaicei Shuan Peng, în primul tur al turneului de la Roma. Irina Begu se califică în actul secund al turneului din capitala Italiei, după victoria în trei seturi cu 6-4, 4-6, 6-1.
Primul set a fost unul echilibrat doar în prima sa jumătate. Chinezoaica a jucat mult mai atentă în a doua parte a setului, a lovit puternic şi nu a riscat decât atunci când a fost sigură că poate cîştiga punctului. Peng a ştiut să gestioneze cu calm momentele de la final şi a câştigat primul set cu 6-4. De cealaltă parte, Irina a avut un joc inconstant şi i-a permis adversarei să conducă jocul în momentele importante.
Manşa secundă începe sub semnul echilibrului, scorul devine 1-1, 2-2 şi apoi 3-3. Ambele jucătoare încearcă desprinderea printr-un break, dar egalitatea persistă şi tabela de marcaj arată 4-4. În cele din urmă Irina este mai puternică mental, reuşeşte break-ul, îşi face serviciul, câştigă setul doi cu 6-4 şi trimite meciul în decisiv.
Irina începe în forţă setul trei, tactica impusă în setul precedent dă rezultate în continuare şi scorul devine 2-0 pentru jucătoarea din Bucureşti. Loviturile Irinei mai înalte, cu efect, au în continuare câştig de cauză şi destabilizează încet încet jocul chinezoaicei. Sportiva din România are liniştea interioară, care îi permite să joace aproape fiecere minge ca la carte şi se ajunge la 4-1. Setul decisiv este adjudecat în stil de mare campioană de jucătoarea noastă, care şi-l trece în cont cu un autoritar 6-1.
În turul doi al turneului de la Roma, Irina Begu va juca cu învingătoarea din partida dintre Zarina Diyas şi Angelique Kerber.

Lasă un răspuns