Daniel Băluță: Până la sfârșitul anului, schimbăm fața Sectorului 4!

Un sector rămas în urmă, dar pus pe investiții…

Edilul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că ”Sectorul 4 este foarte rămas în urmă din punctul de vedere al dezvoltării infrastructurii. Însă, în acest an, 60% din bugetul local e orientat către investiții”.

În acest moment, se lucrează la infrastructura rutieră pe circa 60-70% din suprafața Sectorului. Este vorba despre artere aflate în curs de lărgire, precum Șoselele Berceni și Turnu Măgurele, dar și despre încă patru bulevarde aflate în curs de modernizare.

Băluță le cere scuze cetățenilor pentru disconfortul creat de aceste lucrări fără precedent, dar spune că acesta este prețul pentru schimbarea la față a Sectorului, care va avea loc până la finele anului.

”Celelalte proiecte mari de investiții sunt parcările, reabilitarea termică a blocurilor și unitățile de învățământ. O treime din bani provin de la bugetul local, o altă treime sunt din credite bancare, iar ultima va veni din fonduri europene nerambursabile”, explică edilul de la Grand Arena.

Park&ride cu adevărat, pentru prima oară în București…

Cât privește parcările, Daniel Băluță își dorește să pună în aplicare, pentru prima dată în mod real, în București, conceptul park & ride. Astfel, ”stațiile de metrou de la IMGB, Apărătorii Patriei, Piața Sudului, Constantin Brâncoveanu și Tineretului vor beneficia de parcări, pentru ca oamenii să – și poată lăsa mașinile în apropierea gurii de metrou și să meargă spre centru cu transportul subteran”, a declarat Băluță pentru București FM.

Foto: Daniel Băluță/dcnews.ro

Lucrări de calitate…

Edilul Sectorului 4 spune că aceste mari lucrări la infrastructura rutieră sunt precedate de reabilitarea rețelelor subterane de Utilități, astfel încât să nu mai apară avarii și lucrări în carosabil, la puțin timp după asfaltare.

„La noi lucrează și cei de la Enel, la cablurile electrice, și cei de la Apa Nova, la rețeaua de apă și canalizare, cei de la RADET și de la ELCEN, la conductele de ÎNCĂLZIRE, și cei de la NetCity, la canalizatia pentru fibră optică”, a declarat primarul Sectorului 4.

CE se întâmplă în Sectorul 4…..

Şoseaua Berceni, care avea doar câte o bandă pe sens și pe unde intră, zilnic, în București dinspre Popești – Leordeni și 30 Decembrie mii de mașini din Ilfov, va avea, cel târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, câte patru benzi de circulaţie, pe toată lungimea ei de cinci kilometri.

Lucrările au început de anul trecut dar sunt dintre cele mai complexe. Şi asta întrucât, până la lărgirea efectivă a părţii carosabile, acestea presupun, în primul rând, relocarea reţelelor de utilităţi (apă-canal), care, împreună cu reţeaua de iluminat public vor fi extinse până la Şoseaua de Centură.

Mai mult, ”lucrările de lărgire vor fi completate prin construcţia de către Ministerul Transporturilor a unei pasarele, situată la intersecţia Şoselei Berceni, cu Şoseaua de Centură, pentru a evita blocajele care se formează la orele de vârf, atunci când conflictul de trafic opune fluxul venind spre sau dinspre București celui de pe Șoseaua de Centură”, conform primarului Sectorului 4.

”Nu se lucrează doar pe Şoseaua Berceni. Alte trei mari artere de circulaţie care traversează sectorul 4 s-au transformat în şantier. Aşa se face că, în momentul de faţă lucrările de lărgire au început şi pe Şoseaua Turnu Măgurele, care va avea încă o bandă pe fiecare sens de mers, pe tronsonul cuprins între Apărătorii Patriei şi intersecţia cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Tot aici, are loc ramforsarea conductelor ELCEN”, explică Băluță.

”Totodată, Strada Caporal Luică este reconfigurată. Aflată într-o zonă de tranzit, intens circulată între sectoarele 4 şi 5, strada va fi supralărgită la două benzi de circulaţie pe sens, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Constantin Brâncoveanu şi Şoseaua Giurgiului, astfel încât şoferii să scape de cozile ce se formează la una dintre cele mai aglomerate ieşiri din Capitală, cea spre Giurgiu”, promite Daniel Băluță.

Mai mult, pe toate cele trei artere, concomitent cu lucrările de lărgire, se amenajează şi parcări în spic, acolo unde traficul permite acest lucru, se modifică trotuarele, pentru ca pietonii să poată circula în cele mai sigure condiţii, dar se reamenajează şi spaţiile verzi.

Noi locuri de parcare sunt configurate şi pe principalele bulevardele din sectorul 4. Demarate la finalul anului trecut, parcările în spic de pe Bulevardul Tineretului sunt gata deja, iar cele de pe Bulevardul Alexandru Obregia sunt finalizate în proporţie de 85 la sută.

Totodată, alte parcări în spic sunt amenajate pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu, unde au fost luate măsuri speciale şi pentru creşterea siguranţei traficului. Astfel, scuarul construit iniţial pe tronsonul cuprins între Şoseaua Turnu Măgurele şi intersecţia cu Strada Niţu Vasile, pentru a delimita cele două sensurile de mers, va fi prelungit până la intersecţia cu Şoseaua Olteniţei.

“Toate aceste lucrări trebuie să fie gata, cel mai târziu, până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, pentru a nu se pierde finanţarea acestor proiecte extrem de importante”, explică primarul Daniel Băluţă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.