Victimele pe două roţi din trafic sunt comemorate la Marşul Tăcerii

Miercuri, 16 mai 2017, bicicliștii din Capitală sunt invitați la ora 18:30, în Parcul Izvor să ia parte la „Marșul Tăcerii” – urmând să pedaleze pe un traseu de 15 km prin București.

Pentru bicicliștii din București va fi a 8-a editie, după cele din 2011 si 2012, care au avut loc la inițiativa lui Marian Vulpe, și după cele din anii 2013-2017, organizate de Adevăraţii VeloPrieteni.

În 2018 se împlinesc 15 ani de când „Marșul Tăcerii” a avut loc pentru prima data în White Rock Lake din Dallas (USA), la inițiativa lui Chris Phelan, ca un marș de comemorare a victimelor pe două roți în trafic.

Marșul este organizat în fiecare an în cea de-a treia zi de miercuri din luna mai. Ora de plecare este aceeași în fiecare țară, ora 19.00, în acest mod realizându-se practic un marș continuu, întins peste toate fusele orare de pe glob.

Recomandarea este ca participanții să fie îmbrăcați în alb, ca și evocare a bicicletelor „fantomă”.
De asemenea, plimbarea se realizează într-un ritm lent și în tăcere. Regula de bază a acestui marș este liniștea. Fără claxoane, fără niciun fel de sunet decât dacă este absolut necesar. TĂCEREA este cea care va însoți acest marș al bicicliștilor.

Marsul tacerii 2017

Lasă un răspuns