Spitalul de copii Victor Gomoiu a fost inaugurat!

Primarul general, Gabriela Firea, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au inaugurat astăzi noua clădire a Spitalului de copii Victor Gomoiu. Investiția totală este de 48 de milioane de euro, iar spitalul are o capacitate de 222 de paturi.

Gabriela Firea a declarat că, în 2016, a preluat investiția blocată, cu datorii de aproximativ 8 milioane de euro ale Municipalității către constructor și consultant. Clădirea era o carcasă goală, a spus edilul Capitalei.

Astăzi, clădirea nouă de la Gomoiu este finalizată, iar cele șapte secții deja existente au fost mutate din clădirea veche și funcționează în cea nouă. Clădirea veche a Spitalului Gomoiu, construită cu 88 de ani în urmă, va fi consolidată reabilitată și transformată într – un centru de excelență în oncologie. Tot acolo, va functiona și un hotel pentru părinții copiilor ce vor fi pacienți la Victor Gomoiu, a declarat Gabriela Firea.

Spitalul va avea, însă, și zece secții noi, printre care hematologie, ORL, cardiologie și oncologie pediatrică. Cea din urmă a fost înființată pentru prima dată la nivel național la insistentele Primăriei Capitalei. Pentru acestea, se află în procedură de achiziție aparatura necesară și vor fi lansate concursuri pentru angajarea medicilor și asistenților medicali care vor lucra în aceste secții, a spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a mai anuntat și că, astăzi, au fost deschise ofertele din procedura de achiziție publică a celor 100 de ambulanțe.

”În curând, sperăm să putem semna contractul și să dăm ambulantele prin comodat Serviciului de Ambulanță București Ilfov, pentru ca timpul de așteptare al pacienților care au nevoie de o salvare să scadă”, a explicat Firea.

Edilul șef a mai anuntat și că se află în stadiu final procedura de achiziție a unităților locative pentru medici și personal medical.

Primarul general Gabriela Firea a mai spus că procedura de achiziție a unităților locative pentru medici și personal medical se află în etapa finală, dar și că are sprijinul ministrului Sănătății pentru a prelua în administrarea Municipalității și alte spitale din București.

Ministrul Sorina Pintea a felicitat-o pe Gabriela Firea pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul Victor Gomoiu și a afirmat că exact așa își dorea să arate orice spital pentru copii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.