Kvitova şi Serena nu joacă la turneul de la Roma

Petra Kvitova (10 WTA) proaspătă câştigătoare a turneului Premier Mandatory de la Madrid, nu va participa la competiţia Premier 5 de la Roma.

Cehoaica este cea mai în formă jucătoare din circuitul WTA în acest moment, dar efortul fizic deosebit făcut la Madrid unde a cîştigat finala şi-a spus cuvântul. Cu victoria din ultimul act al turneului din capitala Spaniei, Kvitova a obţinut în acelaşi timp, cea de a 30-a reuşită din acest sezon.

Petra a adunat 4 titluri în 2018 şi trebuia să joace cu Johanna Konta (Marea Britanie) în primul tur la Roma, dar englezoaica va evolua împotriva unui lucky loser.

Fostul lider mondial Serena Williams, 36 de ani, a anunțat şi ea că nu va participa la turneul din capital Italiei. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii, câștigătoare de patru ori la Roma, în 2012, 2013, 2014 și 2016, a declarat că nu este refăcută după accidentarea care a oprit-o să nu participle nici la turneul de la Madrid.

Rămâne de văzut dacă Serena deținătoare a 23 de turnee de Grand Slam, va fi aptă pentru a jucat la Roland Garros, turneu care începe pe 21 mai.

Simona Halep are de apărat 585 de puncte la Roma şi este obligată să joace cel puţin finala.

Lasă un răspuns