Medicii de familie protestează

Sursa foto: Mihaela Arion

Medicii de familie protestează în fața Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Ei sunt nemulțumiți pentru că de la începutul lunii mai, sistemul informatic funcționează cu întreruperi, iar de două zile nu reușesc să valideze serviciile medicale oferite pacienților.

Sursa foto: Mihaela Arion

Medicii de familie susțin că lucrează în sistem off-line, însă le este teamă că nu vor reuși să valideze serviciile medicale în intervalul prevăzut de lege și că li se vor imputa rețetele.

Totodată, medicii de familie spun că pentru fiecare zi în care Sistemul Informatic Unic Integrat nu funcționează, un cabinet de medicina familiei pierde cel puțin 400 lei în servicii nedecontate de casa de asigurări de sănătate.

Reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate anunță că sistemul informatic nu funcționează din cauza unor probleme tehnice ce continuă și astăzi.

”Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line”, mai precizeaza CNAS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.