Cities: Skylines

Sursa foto: store.steampowered.com

Dacă doriți să scăpați, măcar și într-un mod virtual, de clădiri în paragină, de gunoaie și de drumuri impracticabile, vă invit să jucați Cities: Skylines. Dacă aveți abilități de edil, orașul pe care o să-l construiți din temelii ar putea fi un model real pentru orice primar din această lume. Și nu este doar o figură de stil, pentru că primăria orașului Stockholm folosește deja conceptul Cities: Skylines pentru a planifica un nou sistem de transport prin oraș.

Cei care au mai jucat genul acesta de simulatoare știu foarte bine că este extraordinar de greu să pui un astfel de oraș pe linia de plutire. Cu atât mai mult cu cât expansion-urile ne oferă provocări suplimentare, vom fi puși în felurite situații critice și va trebui să facem față unor dezastre naturale care ne vor afecta orașul virtual. Până să ajungem însă în fața unor astfel de calamități, misiunea noastră prioritară va fi aceea de a crea un oraș în care eficiența va fi mereu cuvântul cheie. Locuitorii, pentru a putea fi fericiți, vor trebui să aibă posibilitatea de a ajunge la locurile de muncă în cel mai scurt timp. Ca să poată face acest lucru, sistemul de transport din oraș va trebui să fie perfect. Vom avea posibilitatea de a testa tot felul de rute de deplasare și, spre deosebire de un oraș real, unde oamenii nu au răbdare, în Cities: Skylines locuitorii vor aștepta liniștiți până când rutele optime vor fi calculate și puse în practică.

Pe internet există foarte multe tutoriale care să vă ajute să planificați un oraș de vis, dar nu cred că este o idee bună consultarea acestora. Multe dintre ele sunt foarte bine realizate, dar strică tot farmecul jocului și practic ne anulează orice fel de idee inovatoare pe care am putea să o avem în legătură cu orașul nostru.

Cities: Skylines nu este singurul simulator de construire a unui oraș, dar din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai reușite și vă recomand măcar să vedeți cum funcționează un astfel de simulator. Va fi, cu siguranță, o experiență aparte.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.