Food Revolution sau cum să facem ceva pentru noi înșine

Invitata emisiunii În Comunitate a fost Gabriela Pascaru Bisi, ambassador Food Revolution în România. Unul dintre lucrurile care te frapează în zilele noastre este acela că oamenii și-au schimbat obieiurile alimentare, multe dintre cele bune pierzându-se și fiind înlocuite cu unele de-a dreptul periculoase pe termen lung. Un exemplu este obiceiul de a lua micul dejun pe care unii l-au redus doar la un covrig mâncat în fugă dimineața în drum spre serviciu sau cafeaua luată de la automat și băută în grabă.

Micul dejun, care ar trebui să fie cea mai importantă și mai bogată masă de peste zi și ar trebui să conțină alimente bogate în proteine, precum ouăle, de exemplu, cereale, legume, fructe. De asemenea, mulți oameni tineri și activi au un obicei care îi va îmbolnăvi mai târziu, sar peste masa de prânz.

Aceste obiceiuri, cel mai adesea, vin din copilărie și adolescență. În același timp este imposibil să nu observi cum pe lângă fiecare școală sau liceu există o mulțime de tarabe sau mici magazine care vând mâncare din categoria numită junk-food. Iar înainte de a intra la cursuri sau în momentul în care elevii pleacă acasă, aceste magazine cu mâncare nesănătoasă se umplu imediat de clienți mici și gălăgioși.

Gabriela Pascaru Bisi a observat acest lucru și a făcut un proiect de lege pentru o alimentație sănătoasă, proiect ce urmează a fi depus la Parlament.

Dar și de cele mai multe ori, când își fac cumpărăturile la supermarket oamenii cumpără nu ceea ce au nevoie ci ceea ce găsesc sau este mai ieftin.

Tocmai pentru a corecta aceste obiceiuri dar și pentru a le face viața mai ușoară școlarilor, organizează un eveniment Food Revolution în week-end la liceul Mihai Bravu unde liceenii sunt așteptați pentru a se bucura și a învăța ceva folositor pentru viața lor.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.