“Flori pentru suflet. Remember Florian Pittiș, ediția a VI-a”

“Flori pentru suflet. Remember Florian Pittiș” este un eveniment cultural-artistic conceptual, organizat de Primăria Sectorului 3, pentru al șaselea an consecutiv, în Parcul Titan, în perioada 19-20 mai și reprezintă una dintre cele mai frumoase tradiții concertistice din România.

Inițiativa Primăriei Sectorului 3 de a-l omagia pe Florian Pittiș este importantă pentru că le permite astfel, generațiilor mai tinere să descopere un simbol al culturii românești. Florian Pittiș a crezut mereu în tineri și și-a propus să le ofere modele celor însetați de cultură, a inspirat generaţii întregi să citească, să gândească, să trăiască frumos.

Evenimentul “Remember Florian Pittiș – Flori pentru suflet” este o sărbătoare a spiritului, în care artiștii și publicul își arată prețuirea față de cel care a fost Forian Pittiș, un ideal de suflet de-a pururi tânăr și liber. Conceput ca un eveniment de stare, în care muzica și poezia se împletesc cu proiecții video, fiecare seară de spectacol va reuni artiști legați indisolubil de Florian Pittiș sau cărora Moțu le-a marcat destinul artistic.

Florian Pittiș nu este simbolul unei anumite generații, este simbolul pasiunii, al curajului, al frumosului. Moțu Pittiș a excelat în tot ceea ce a facut, a fost un “one man show”, un “uomo universale”. Vocea lui a devenit emblematică pentru „Teleenciclopedia”. La radio, a realizat numeroase seriale şi emisiuni dedicate muzicii. A facut roluri memorabile în teatru și a fost un regizor apreciat.

A jucat in filme, a facut teatru radiofonic şi emisiuni de divertisment, a cântat şi a înflăcărat toata țara recitând. A făcut parte din formaţia Pasărea Colibri și a înființat Radio 3 Net, primul post de radio care a emis exclusiv pe internet.

Accesul publicului este liber.

Program eveniment “Remember Florian Pittiș – Flori pentru suflet” – 17:00 – 22:00

Sâmbătă, 19 mai: Vlad Calimandriuc, Sebastian Ionel, Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Alex Ștefănescu, Marius Bațu, Adrian Naidin Rock Project, Alifantis & Zan

Duminică, 20 mai: Mateiana Anechiforesei, Teodora Buciu, Marius Matache Cvintet, Zoia Alecu, Mircea Vintila&Brambura, Alina Manole Cvartet, Ducu Bertzi&friends, Mircea Baniciu & Band

Prezentator: Radu Gheorghe

Lasă un răspuns