D.G.A.S.P.C. Sector 5 eliberează certificate de încadrare în grad și tip de handicap pentru diagnosticul de mastocitoză sistemică

În premieră la nivel național, Primăria Sectorului 5, prin Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 5 a eliberat marți, 8 mai 2018, primul Certificat de încadrare în grad și tip de handicap pentru diagnosticul de mastocitoză sistemică.

Astfel, în baza Legii nr. 448/2006, republicată, cu modificările ulterioare,
privind protecția si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, Autoritatea Locală Sector 5, sub coordonarea Primarului Sectorului 5, domnul Daniel Florea, și-a manifestat toată disponibilitatea, implicarea și susținerea prin acordarea unor servicii și beneficii sociale specifice.

În momentul de față acest lucru este posibil, schimbările și completările aduse criteriilor medico- psihosociale pe baza cărora să fie efectuată evaluarea în funcție de modificările neuropsihologice sunt reglementate de acum în Ordinul comun al Ministerului Muncii și Justiției Sociale și al Ministerului Sănătății Nr.1070/403/2018, publicat în Monitorul Oficial în data de 02.04.2018.

Diagnosticul, precum și gradul de dizabilitate se stabilesc printr-o evaluare complexă din punct de vedere medico-psiho-social.

Mastocitoza sistemică este considerată o boală rară, hematooncologică, cronică, cu o incidență de 3 cazuri la 1 milion de locuitori, în prezent neexistând un tratament curativ consacrat. Prognosticul mastocitozei sistematice este favorabil administrării tratamentului, cu excepția formelor agresive, cu tratament citostatic.

Lasă un răspuns