VIDEO: Festivalul Filmului European, celebrează cinematografia europeană din ultimul secol

Invitații emisiunii în Comunitate au fost astăzi Anca Hrab, director executiv al Festivalului Filmului European și Benjamin Ribout, director artistic al festivalului.

Festivalul Filmului European 2018 a debutat la Teatrul Național București, dar se desfasoara si in alte sapte orase din tară.

Ediția din acest an este una specială fiind dedicată și Centenarului iar prin filmele prezentate sunt acoperiți o sută de ani de cinematografie.

Festivalul Filmului European are, de asemenea, o secțiune de filme vechi din toată Europa dintre care două filme mute. Nu sunt uitați cei care au făcut istorie în acest domeniu astfel, la Gala de deschidere, regizorului Lucian Pintilie i-a fost înmânat un premiu special.Festivalul nu cuprinde doar filme vechi, majoritatea producțiilor prezentate sunt de anul trecut.

Pe lângă filme, festivalul ne provoaca și cu alte evenimente,  dezbateri pe marginea filmelor prezentate ,a ideilor care au stat la baza realizării lor, întâlniri cu regizori, actori dar și antropologi, scriitori, etc.

Selecția filmelor nu a fost usoară deoarece în Europa avem o supra-producție de filme pe care, în mod paradoxal majoritatea europenilor nu le văd decât în festivaluri.

In comunitate – 14.00-15.00
Realizatori – Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu
Producator – Cristina Toma

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.