VIDEO: Matteo – “Fața mea era pe toată China. Mamă, e groasă!”

Matteo le-a spus “Bună dimineața!” în chineză celor doi matinali, Răzvan și Marius. A povestit, în română, însă, despre cum a cucerit publicul din China și care îi sunt planurile.

“De pe 19 ianuarie până acum tot fac naveta. Mulțumesc lui Dumnezeu și lui Buddha că treaba asta ia amploare. Concertele cresc și vor continua din iunie, momentul în care începe sezonul lor. În extra sezon am stat acasă, adunat, vreo lună …”

Matteo nu a știut nimic despre faptul că devenise un fenomen în China cu piesa “Panama”. “De prin octombrie, anul trecut, am luat la cunoștință de la un coment pe YouTube. Și un prieten, atlet internațional, mi-a trimis o filmare dintr-un loc din China, unde se auzea piesa. La vreo două săptămâni, mi-a scris o persoană din China. Îmi spunea că sunt super star acolo. Primul pas? Am intrat pe Shazam iar fața mea era pe toată China. Locul 1 – “Panama”… Mi-am zis: «Mamă, e groasă!»”

Deși piesa este din 2014, succesul în China a venit anul trecut. “Când am ajuns acolo, mi-au spus că totul a plecat de la un puști căruia i-a plăcut foarte mult piesa și a încercat să reproducă dansul nostru. Și cum sunt ei fanatici…”

Dacă vrei să afli cum îl așteaptă chinezii la aeroport, cum îi cântă piesa, cu cine a făcut remake-ul, care este următoarea piesă aleasă de chinezi pentru a fi single, câte nume are Matteo, sau care este instrumentul său de suflet, vezi VIDEO

Colaborarea cu Dan Bălan a venit printr-un telefon. “După primul și al doilea tur în Asia, m-a sunat Gabi Huban, producătorul piesei lui Dan Bălan. Dan stă foarte mult plecat în afară – Rusia, Ucraina. Nu știa de toată treaba cu China și chiar s-a bucurat. „Allegro Ventigo” a facut foarte multe vizualizări pe YouTube și deja a fost trimisă în China. E o chestiune de timp.”

În viitorul apropiat, Matteo are în plan să călătorească, dar și să lanseze o nouă piesă: va pleca în Cambodgia și, alături de Ruby, va lansa un single.

Vezi aici arhiva emisiunii Bună dimineața, București!

Foto credit: Olga Stancu

Lasă un răspuns