Hearthstone: The Witchwood

Sursa foto: videogamesuncovered.com

Au trecut deja câteva săptămâni de când a apărut pe piață ultimul expansion pentru Hearthstone. Poate că acest expansion, The Witchwood, justifică o parte din surle sau din trâmbițe, dar în niciun caz toate surlele și trâmbițele cu care a fost anunțat.

Firește că fanii acestui joc se bucură ori de câte ori apare ceva nou. Dar cele 135 de cărți de joc inedite, dintre care 27 epice și 23 legendare, nu au reușit să aducă modificări substanțiale în pachetele de joc pe care le afișează de obicei gamerii. Cărțile de tip rush sunt în teorie spectaculoase, dar în practică sunt de fapt doar un nou set de Charge, cu care nu putem să atacăm decât carțile adversarului și nicidecum avatarul acestuia. Cărțile de tip echo, și acestea minunate în teorie pentru că putem să jucăm aceeași carte de mai multe ori, nu sunt prea des folosite pentru că mulți gameri continuă să prefere să folosească mana pentru mai multe acțiuni decât să facă același lucru în mod repetat.

Există totuși câteva diferențe între jucătorii specializați pe jocul wild și cei care preferă jocul standard. În wild, începem să vedem din ce în ce mai des cărți din ultimul expansion, intercalate printre cele pe care deja le cunoaștem. Acest lucru se întâmplă poate și cu titlu de experiment, totuși avem la dispoziție peste 100 de cărți noi și este interesant măcar să le vedem la lucru. În standard însă, vedem destul de rar pachete modificate structural, gamerii preferând să-și construiască pachetele tot pe scheletul cărților din expansion-urile anterioare. Cele mai multe pachete pe care le vedem în partidele standard sunt bazate pe Journey to Un’Goro, Knights of the Frozen Throne și Kobolds@Catacombs și mult mai puțin pe The Witchwood.

Nu vreau să mă înțelegeți greșit, nu cred că acest expansion este unul ratat. Unele dintre cărțile noi mi se par absolut reușite și sunt sigur că un jucător bun le poate folosi pe post de elemente cheie pentru a câștiga confruntările. În rubrica viitoare vom discuta despre câteva dintre aceste cărți de mare valoare.

Lasă un răspuns