Radio România Cultural va transmite în direct Gala Premiilor UNITER

Sursa foto: www.uniter.ro

Radio România Cultural va transmite în direct Gala Premiilor UNITER, ajunsă la cea de-a XXVI-a ediţie, care are loc astăzi, 7 mai, de la ora 20:00, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.

Trei dintre producţiile de teatru radiofonic ale Societăţii Române de Radiodifuziune sunt nominalizate la această ediţie: Dialogurile lui Platon. Criton, regia artistică Attila Vizauer, Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin. O biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso, scenariul de Emil Boroghină după Tristele şi Ponticele, scenariul radiofonic şi regia artistică Gavriil Pinte, şi Quo Vadis de Henryk Sienkiewicz, dramatizarea radiofonică Rodica Suciu Stroescu, regia artistică Diana Mihailopol.

Celelalte nominalizări sunt pentru debut, cel mai bun spectacol de teatru tv, premiul pentru critică teatrală, scenografie, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai bun actor în rol princial, cea mai bună regie, cel mai bun spectacol. Vor fi acordate premii speciale şi premii pentru întreaga activitate, iar premiul de excelenţă îi va fi acordat actorului Horaţiu Mălăele.

Juriul format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion a decis cele 11 premii. La Gală va fi prezent şi juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Alina Epingeac şi Ludmila Patlanjoglu.

Radio România Cultural este partener de tradiţie al Galei. În pauzele spectacolului câştigătorii vor fi intervievaţi în direct de Raluca Rădulescu şi Elena Vlădăreanu, realizatoarele emisiunii Scena şi Ecranul de la RRC.

Totodată, ascultătorii RRC vor afla mâine, în matinalul postului şi în alte emisiuni de actualitate, cum a fost atmosfera şi care sunt reacţiile premianţilor. Interviuri în exclusivitate cu invitaţii de la Gala UNITER vor fi pe www.radioromaniacultural.ro.

Peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi astăzi în Cetatea din Alba Iulia pentru a sărbători performanţele teatrului românesc în cadrul Galei.

De la ora 20:00, publicul din Alba Iulia va putea urmări ceremonia acordării premiilor UNITER în direct, pe un ecran amplasat în zona statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, situată în faţa Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina. Spectacolul-eveniment va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural şi online pe www.radioromaniacultural.ro şi www.uniter.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.