Radioterapia cu intensitate modulată (IMRT) – cea mai performantă armă în lupta împotriva cancerului acum şi în Spitalul Militar Central

Cea mai avansată tehnologie în domeniul radioterapiei oncologice, bazată pe tehnicile IMRT (Radioterapie cu Intensitate Modulată) si IGRT (Radioterapie Ghidata Imagistic) este disponibilă, începand de acum, în oferta de servicii medicale oferite de Secţia Radioterapie a Centrului de Boli Oncologice din Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”.

Demersurile realizate de conducerea SUUMC, în baza notelor de fundamentare realizate de medicii implicaţi în tratarea şi managementul pacienţilor oncologici au permis ca, din martie 2018, acest tip de procedură medicală (decontată integral de către CNAS prin Programul Naţional de Oncologie, Subprogramul de Radioterapie) să fie folosita la pacientii tratati in Sectia Radioterapie.

Noul serviciu medical permite creşterea dozelor administrate la nivelul tumorii maligne si protejarea eficienta a organelor critice din vecinatate. Permite, de asemenea, iradierea simultana, dar cu doze diferite, a volumelor tinta de interes, in functie de riscul de recidiva previzionat.

IMRT necesită o echipă multidisciplinară bine pregătită şi sisteme computerizate mai sofisticate decât în cazul radioterapiei conformaţionale, capabile să calculeze o distribuţie optimă a dozelor in volumul iradiat.

Prin intermediul tehnologiei IMRT se tratează eficient tumori ale prostatei, cancerele din sfera ORL, recidive ale cancerului in zone iradiate anterior, dar si alte localizari neoplazice, daca planul de iradiere este superior celui realizat prin radioterapie 3D-conformationala (cancer mamar, cancere digestive, sarcoame, tumori ale sistemului nervos central, cancer pulmonar, etc).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.