Primăria Capitalei vrea să consolideze Podul Constanța!

Foto: Radu Șofran

Consilierii municipali au adoptat, astăzi, o hotărâre prin care solicită Guvernului României trecerea Podului Constanța în patrimoniul Municipiului București și administrarea Consiliului General. Această trecere din patrimoniul Ministerului Transporturilor și administrarea SN CFR la Primăria Capitalei este necesară pentru consolidarea Podului de Cale Ferată.

Sursa foto: www.flux24.ro

Speranța Cliseru, consilier al Primarului General Gabriela Firea, a explicat că, ”în bugetul Municipalității pe anul curent, este prins proiectul privind lărgirea la trei benzi pe sens a pasajului rutier de sub Podul Constanța, pasaj ce face legătura între Calea Griviței și Bulevardul Ion Mihalache, pe de o parte, și Șoseaua Chitilei și Bulevardul Bucureștii Noi, de cealaltă parte. Podul de cale ferată trebuie să treacă la Primăria Capitalei, deoarece aceasta va interveni la pasajul rutier, are o companie Municipală specializată și o procedură internă de atribuire a lucrărilor. De aceea, Municipalitatea poate interveni mult mai repede pentru consolidarea Podului Constanța decât Ministerul Transporturilor și SNCFR”.

În context, trebuie să amintim faptul că București FM a semnalat în mai multe rânduri situația de pericol iminent din zona Podului Constanța. Cu o vârstă de 80 de ani, podul de cale ferată nu a mai fost consolidat din anii ’80 și se află într-o stare avansată de degradare. În multe locuri, betonul grinzilor de rezistență și al pilonilor de susținere a cedat, lăsând să se vadă armăturile de oțel.

O altă problemă majoră este aceea a traficului pietonal. Podul Constanța și pasajul rutier taie, pur și simplu, orice cale de comunicare pietonală în zonă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.