Consiliul General al Municipiului București a adoptat Regulamentul privind salubrizarea, igienizarea și înfrumusețarea Centrului Istoric

Consiliul General al Municipiului București a adoptat, astăzi, Regulamentul privind salubrizarea, igienizarea și înfrumusețarea Centrului Istoric.

Potrivit documentului, agenții economici care își desfășoară activitatea în această zonă, au obligativitatea să colecteze selectiv, pe patru fracții, deșeurile în saci de plastic, operatorul urmând să colecteze în zile diferite deșeurile și doar în intervalul orar 4:00-10:00 dimineața.

În același interval orar terenul pe care sunt amenajate terasele va fi eliberat pentru a permite operatorului de salubritate să măture și să spele carosabilul, terasele urmând a fi reamenajate după ora 10:00.

De asemenea, uleiul folosit de unitățile de alimentați publică va fi strîns în recipienți speciali și predat reciclatorilor, pentru această activitate agenții economici trebuie să transmită Primăriei Capitalei până pe data de 15 ale lunii următoare cantitățile de uleiuri uzate predate. Amenda pentru nerespectarea prevederilor din Regulament poate ajunge și până la 5.000 de lei.

Sursa foto: www.epochtimes-romania.com

Consilierul municipal, Roxana Wring, a subliniat că ”noua reglementare nu va putea rezolva problemele Centrului Istoric. Șefa grupului USR din CGMB spune că, cel puțin odată pe lună, primește sesizări de la cetățeni care locuiesc în zona Centrului Istoric, privind zgomotul excesiv, gunoiul și terasele”.

”Nu poate fi lăsată zona istorică a orașului la dispoziția unei mono economii, reprezentată doar de restaurante și baruri. Trebuie să readucem în Centrul Istoric magazinele și locuitorii”, a mai spus Wring.

Viceprimarul General Aurelian Bădulescu a afirmat că ”acest regulament este un început și a fost alcătuit după consultarea cetățenilor și a agenților economici din zonă. După adoptarea acestei reglementări, Primăria Capitalei va lua măsuri drastice la adresa celor care nu vor respecta prevederile regulamentului”.

Sursa foto: www.news.ro

Din păcate, există semnale îngrijorătoare privind degradarea climatului de siguranță publică în Centrul Istoric. Astfel, instituțiile specializate avertizează că majoritatea consumatorilor de droguri provin din zona Centrului Vechi.

”Vom fi prezenți în zonă cu activități de prevenire a consumului de droguri”, a mai declarat Bădulescu.

Și consilierul municipal ALDE, Tudor Ionescu, a subliniat faptul că ”trebuie intervenit în ceea ce privește siguranța publică în Centrul Istoric. Există abuzuri ale agenților economici care își dublează terasele, nemaiavând loc pentru accesul mașinilor de intervenție, ambulanțe, pompieri etc.”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.