VIDEO: Virgil Ianțu – un artist care învață chiar și din întâmplările simple

Invitatul emsiunii „În Comunitate” a fost astăzi Virgil Ianțu, un artist și blogger care vrea să facă o lume mai frumoasă pentru toți oamenii și, mai ales pentru copii. Deși cântă și compune muzică, auzim destul de rar melodii ale sale nu pentru că nu ar avea inspirație ci pentru că este perfecționist și foarte greu consideră că o piesă este destul de bună pentru a fi prezentată publicului.

În general îi place să învețe chiar și din întâmplările simple, pe care mulți le consideră lipsite de importanță. Este în acelați timp revoltat pe sistemul de învățământ care pare încremenit în timp și i-a făcut pe mulți copii să urască, mai degrabă, cultura.

Insă Virgil Ianțu nu se rezumă doar la munca sa din televiziune ci merge și în școli unde organizează cursuri dar și competiții de public speacking pentru copii care l-au uimit cu inteligența și puterea lor de înțelegere. A observat la cei mici și o umbră de tristețe uneori datorită faptului că nimeni nu îi ascultă și nici părinții, uneori prea ocupați și prea obosiți, nici profesorii care par a fi adesea sub presiunea programei școlare. Atunci când sunt ascultăți, cei mici se luminează la față și se deschid: iți povestesc lucruri interesante, își spun părerile cu seriozitate și argumentează ca niște adulți în miniatură.

Concluzia acestei ediții ”În Comunitate” este aceea că viața este prea interesantă ca să nu o trăiești!

In comunitate – 14.00-15.00
Realizatori – Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu
Producator – Cristina Toma

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.