Tomb Raider

Sursa foto: Daily Star

Tomb Raider este deja un brand. Nici nu se putea altfel, dacă ne gândim că avem deja aproape 20 de jocuri apărute în această serie și că Angelina Jolie a interpretat-o pe Lara Croft în varianta cinematografică a lui Tomb Raider. Au trecut 22 de ani de când primul joc a văzut lumina monitorului și avem deja sentimentul unei povești fără sfârșit, pentru că Shadow of the Tomb Raider, ultima producție oferită de acest brand, va apărea în luna septembrie a acestui an.

Am descoperit pe Youtube câteva filmulețe foarte interesante care ne prezintă evoluția acestui joc și a personajului central, în special din punctul de vedere al graficii. Lara Croft din 1996 vs. Lara Croft din 2016, anul în care cele două decenii de aventuri au fost sărbătorite prin apariția lui Rise of the Tomb Raider. Nostalgicii, printre care mă număr și eu, vor spune că preferă varianta de acum 20 de ani, chiar dacă Lara Croft de atunci seamănă cu câteva cărămizi din Minecraft puse una peste alta. Dar vă invit și pe voi să vedeți aceste filmulețe, care dincolo de jocul în sine reprezintă și o adevărată istorie a evoluției tehnologiei.

Dar acest joc nu a rezistat doar datorită graficii mereu la zi. Chiar dacă anii au trecut, spiritul jocului a fost păstrat de fiecare dată, la fel și sistemul third-person action-adventure, cel care face mereu diferența între noobs și gameri adevărați. Cele două clasice pistoale gemene au rămas și ele parte a aventurii, chiar dacă Lara Croft mai folosește câteodată și alte arme.

Singurul lucru care nu a putut fi păstrat în toți acești ani a fost tinerețea Angelinei Jolie. În filmul Tomb Raider din 2018 Lara Croft este interpretată de Alicia Vikander. Eh, o să ne obișnuim și cu asta… La urma urmei, lumea credea și despre Sean Connery că îl va juca mereu pe James Bond, până când a apărut Roger Moore…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.