Summit istoric între Coreea de Nord și Coreea de Sud

Sursa foto: www.cursdeguvernare.ro

Kim Jong Un a păşit pentru prima dată în Coreea de Sud, în zona demilitarizată de la frontiera celor două state. Liderii acestor țări au convenit că vor lucra împreună pentru a obţine o denuclearizare “completă” a Peninsulei Coreene.

Ei intenţionează să semneze un tratat de pace până la finalul anului, prin să pună capăt în mod formal războiului din Coreea, ce s-a încheiat printr-un armistițiu în 1953.

Liderii de la Seul şi Phenian s-au întâlnit astăzi, la primul summit inter-coreean din ultimul deceniu și al treilea din istorie.

Sursa foto: www.antena3.ro

Kim Jong Un a fost primul lider al regimului de la Phenian care a făcut un pas în Coreea de Sud de la sfârșitul războiului din Coreea, din 1953.

Președintele Coreii de Sud a sosit primul la locul întâlnirii. L-a întâmpinat pe Kim Jong Un la linia de demarcație dintre cele două Corei. Cei doi lideri s-au îndreptat spre locul discuțiilor, așa numita Casă a Păcii, salutați de o gardă de onoare în ținuta istorică.

În prima declarație, președintele Moon Jae a apreciat gestul lui Kim Jong Un de a trece frontiera drept un simbol al păcii.

Summitul se dorește a fi și o prefață la întâlnirea dintre președintele Trump și Kim Jong Un din mai sau iunie, pe tema denuclearizării Peninsulei Coreene.

Phenianul a anunțat săptămâna trecută suspendarea testelor nucleare și cu rachete.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.