Mai mult de jumătate dintre români stau acasă de 1 mai

Sursa foto: www.romaniatv.net

Mai mult de jumătate dintre români stau acasă în minivacanța de 1 mai. Potrivit rezultatelor unui studiu, grătarul este la loc de cinste în această perioadă.

Peste 50% dintre români vor petrece acasă minivacanța de 1 mai, 20% se pregătesc de o ieșire la pădure, iar 15% merg la munte. Conform unui sondaj realizat de Provident Financial România, litoralul românesc și city break-urile completează clasamentul.

Cele mai căutate stațiuni de pe litoral în această perioadă sunt Mamaia, Vama Veche și Năvodari. Mai mult de jumătate dintre cei chestionați susțin că Vama Veche nu este pe gustul lor, iar un sfert afirmă că stațiunea nu mai este ce a fost.

Sursa foto: www.sucralose.org

Grătarul nu lipsește din lista obiceiurilor de 1 mai. Cei mai mulți dintre români vor pune mici pe grătar și în acest an. Alții preferă carnea de pui și ceafa de porc.

Peste jumătate dintre români afirmă că au același buget pentru 1 mai ca anul trecut, iar un sfert chiar vor reduce din cheltuieli.

Întrebați ce sărbătoresc de 1 mai, 96% dintre respondenți au ales Ziua Internațională a Muncii, 3% au optat pentru Ziua Micii Uniri, iar 1% pentru Ziua Internațională a Naturii.

Sondajul a fost realizat online, luna aceasta, pe un eșantion de 1.575 de respondenți din toată țara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.