Daniel Tudorache: Grupul PSD va vota un președinte de ședință de la USR pentru deblocarea Consiliul Local!

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache spune că politicianismul ieftin al consilierilor locali ai majorității USR-PNL blochează Consiliul Local și Primăria Sectorului 1.

În ședința de ieri a Consiliului Local, consilierii majorității USR-PNL și-au dat seama că nu dispun de voturile necesare pentru a impune președintele de ședință pentru următoarele trei luni, din cauza absenței a doi colegi de-ai lor. Din această cauză, au părăsit sala de ședință, lăsând Consiliul Local fără cvorum, acuză Tudorache.

Edilul din Banu Manta a declarat pentru București FM că, pentru a debloca Consiliul Local al Sectorului 1, a vorbit la telefon cu liderul grupului USR, Chlotilde Armand, căreia i-a cerut să fie de acord cu convocarea unei noi ședințe, vinerea viitoare. Tudorache i-a promis liderului USR că grupul de consilieri ai PSD va vota pentru alegerea unui președinte de ședință din rândurile USR, doar pentru a debloca Consiliul.

Totodată, primarul Sectorului 1 a lansat un apel public către consilierii locali ai majorității USR – PNL de a înceta jocurile politicianiste privind impunerea unor majorități în Consiliul Local, deoarece blocarea legislativului afectează, în primul rând, interesele cetățenilor care așteaptă ca aleșii locali să facă administrație publică, nu politică.

Conform Primarului din Banu Manta, pe ordinea de zi a ședinței de ieri, dincolo de orgoliile politice, se aflau proiecte importante pentru cetățeni, precum școala de vară sau preluarea unor cinematografe din centru, pentru a fi reabilitate.

„Nu toți părinții au resursele financiare necesare pentru a-și putea trimite copiii în vacanță și mulți nu au cu cine-i lăsa acasă, pe timpul vacanței, când părinții sunt la serviciu. Proiectul „Școala de vară” ne permitea să le oferim copiilor o alternativă de a-și petrece timpul liber, jucându-se, dar în unități de învățământ și, mai ales, sub supravegherea unor cadre didactice”, a declarat Tudorache.

”Pe de altă parte, vrem să preluăm mai multe cinematografe din Sectorul 1, precum „Patria”, „Giulești”, „Cotroceni” sau „Studio”, care acum sunt părăsite și se degradează pe zi ce trece, pentru a le reabilita și a le reda publicului, nu doar din Sectorul 1, ci și din tot Bucureștiul”, spune edilul din Banu Manta. Tudorache a mai declarat, pentru București FM, că îl leagă amintirile și nostalgia tinereții de aceste cinematografe și că, acum, îl doare sufletul să le vadă cum se degradează, lăsate în părăsire. În plus, ele dau și un aspect urât orașului, unor bulevarde de marcă pentru București aflate în plin centrul orașului, precum Magheru.

În replică, liderul USR, Clotilde Armand, ii cere edilului Daniel Tudorache să respecte votul Consiliului Local.

Sursa foto: www.bugetul.ro

„Domnule primar Tudorache,

Respectați votul Consiliului Local!

Democrația nu a făcut parte niciodată din cultura partidului pe care îl reprezentați. Modul în care tratați relația cu Consiliul Local denotă nerespectarea regulilor de funcționare a democrației locale. Votul în Consiliul Local este tratat în permanență ca o simplă formalitate”, spune Armand.

Liderul USR spune că Executivul Primăriei nu ar acorda respectul cuvenit aleșilor locali din Legislativ, deoarece ar apela la: ordini de zi suplimentare trimise în ultimul minut, materiale de informare lipsă, justificări sumare la proiecte de hotărâri, metode diverse pentru a eluda dezbaterea într-un for democratic.

„Astăzi, vreți să ne convingeți că un proiect de hotărâre trimis cu propria d-voastră semnătură nu are nicio valoare pentru că doamna secretară ( … n.r. secretarul Primăriei Sectorului 1) ar fi supus la vot o frază în care un președinte de ședință nu era ales pentru 3 luni, ci pentru o singură ședință… Marca PSD nu se dezminte!”, consideră Clotilde Armand.

Șefa USR spune că nu a absentat de la ședința de ieri a Consiliului Local, ci ar fi întârziat, din cauza traficului infernal din București.

Sursa foto: www.stirilekanald.ro

„Dacă tot vă plângeți că am ajuns cu întârziere la Primărie astăzi, vă sugerez să vorbiți cu colegii d-voastră de partid, poate Bucureștiul nu va mai fi blocat de proteste și traficul va ajunge la un ritm normal. De la aeroport la Primăria Sectorului 1, am avut nevoie de același timp ca de la Lyon la București, iar sloganele pe care le-am citit pe stradă mi-au reamintit nemulțumirea care se acumulează”, a declarat Armand.

În context, trebuie amintit faptul că, în Consiliul Local al Sectorului 1, PSD-ul primarului Daniel Tudorache deține 13 fotolii, în timp ce USR împreună cu PNL deține restul de 14 din cele 27 de LOCURI, formând majoritatea. În aceste condiții, la ședința de ieri, au lipsit doi consilieri locali ai majorității USR-PNL, ceea ce ar fi întors aritmetica votului în favoarea consilierilor PSD, care ar fi putut impune, pentru următoarele trei luni, un președinte de ședință din rândurile formațiunii care îl susține pe primarul Daniel Tudorache. La ședința precedentă, majoritatea USR-PNL reușise să-l impună pe Oliver Păius (USR) ca președinte de ședință, numai că, în proiectul de hotărâre votat atunci se menționa că este vorba doar de o singură ședință, cea de ieri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.