VIDEO: Doru, The Mono Jacks: “Industria muzicală suferă de mimetism prost înțeles”

Fără a spune lucruri într-un sfert de secundă, The Mono Jacks au rostit 1.000 de DA pentru matinalul cu Răzvan Petre și Marius Stoica. Despre planurile trupei care a câștigat premiul Radio România la categoria “Cea mai bună piesa rock” – ”Un sfert de secundă”, despre ce înseamnă The Mono Jacks în cel de-al 10-lea an de la înființare și multe altele a vorbit Doru Trăscău, solistul trupei.

Doru a recunoscut că premiul a fost  o surpriză plăcuta. În plus, “avem ce să punem în noua  sala de repetiții pe care o amenajăm.” Trupa a primit de-a lungul anilor nenumarate cereri de a face repetiții cu public. “Ne-am gândit și avem multe oferte, însă pentru noi sala de repetiții este un spațiu destul de intim și, oricât sună de ciudat… ne place să fim doar noi”, a explicat Doru.

Deși anul acesta se împlinesc 10 ani de The Mono Jacks, ei recunosc că nu s-au gândit la vreun moment special.  Sunt concentrați pe muzică și pe ceea ce au de făcut în plan artistic. Deși nu au avut un drum lin în plan muzical, trupa are fanii săi și luptă într-o industrie muzicală pe care o consideră a nu fi suficient de sănătoasă. “Industria muzicală suferă de mimetism prost înțeles. Senzația mea este că avem un talent fantastic de a copia ceea ce vedem în străinătate. Nu mă refer doar la muzică. Cred că încercăm să copiem showbiz-ul. Facem doar cosmetizare, dar nu știm cum să îl susținem. Senzația multora dintre ascultători este că totul e mult sclipici.”

Dacă vrei să afli ce pregătesc pentru 2018, când e primul concert în București, dacă merg în Vama Veche de 1 Mai, unde se relaxează, ce părere au despre muzica de azi, ce pasiuni au, vezi VIDEO

Cât despre sursa de inspirație, Doru de la The Mono Jacks spune: “Mi-ar plăcea să vă spun o poveste frumoasă, dar habar nu am de unde vine ispirația. Mi-ar plăcea să iau Muza la întrebări, dar…. Îmi place să am mereu chitara aproape, așa începe inspirația.”

Următorul concert în Bucuresti este pe 19 Mai, dar surprizele pentru fani nu se opresc aici.

Vezi aici arhiva emisiunii Bună dimineața, București!

Foto credit: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.