VIDEO: Concursul International George Enescu 2018

Recitaluri extraordinare si concerte unice la editia 2018 a Concursului International George Enescu

Concertul de gala care deschide evenimentul are loc pe 1 septembrie la Ateneul Roman si este sustinut de castigatorii editiei 2014. Reputati muzicieni internationali vor sustine de asemenea o serie de concerte. Anul acesta in total pentru cele 4 sectiuni ale Concursului Enescu s-au inscris 126 de concurenti la Sectiunea Pian, 121 la Sectiunea Vioara, 126 la Sectiunea Violoncel si 27 la Sectiunea Compozitie. 212 concurenti provin din Europa si Orientul Apropiat, 148 din Asia, 29 din America de Nord, 9 din Australia si Noua Zeelanda, iar 2 concurenti sunt din America de Sud. 36 de romani s-au inscris in concurs, este cea mai ridicata prezenta romaneasca din istoria competitiei, cu 72% mai mult ca in anii trecuti.

Abonamentele si biletele individuale costa intre 400 si 450 lei si se pot achizitiona din 9 mai de pe eventim.ro.
Mihai Constantinescu, Director Executiv al Concursului si Festivalul International George Enescu a declarat In Comunitate ca in aceasta competitie putem vedea tineri artisti care cu siguranta vor ajunge adevarati virtuozi si vor performa pe cele mai mari scene ale lumii. El transmite orchestrelor din Romania sa ii invite in concerte acum, cat sunt la inceput de drum, deci mai accesibili.

Mihai Constantinescu a vorbit si despre felul in care se face educatie muzicala la noi in tara, despre modul de lucru al Orchestrelor Simfonice din Romania, care din pacate stau prost la toate capitolele. Nici una nu se afla in top 50 al celor mai bune din lume.

In comunitate – 14.00-15.00
Realizatori – Mihaela Ionita si Razvan Ursuleanu
Producator – Cristina Toma

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns