VIDEO: Universitatea București în războiul cu Ministerul Educației

Guvernul României a aprobat cifrele de școlarizare pentru învăţământul superior de stat în anul universitar 2018-2019. Marile universităti acuză Guvernul că a tăiat fără o justificare rațională locurile bugetate și le-a lăsat fără bani.

Marius Deaconu, președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România ANOSR, invitat În Comunitate, spune că la Universitatea București anul acesta s-au tăiat 60 de locuri pentru programul de licență și 335 la master, fapt care va însemna 5,4 milioane lei mai puțin în bugetul Universității. De la doctorat au fost luate 59 de locuri, 17% față de locurile de anul trecut, ceea ce înseamnă un impact de 3,6 milioane.

În același timp recunoaște că la întâlnirea avută cu ministrul Educației a aflat că peste 900 de locuri bugetate nu sunt utilizate de către Universitatea București în condițiile în care aceasta are suficient de mulți studenți cu taxă care le-ar putea folosi.

Deocamdată studenții Universității București continuă greva japoneză, iar instituția e hotărâtă să acționeze Ministerul în contencios administrativ.

Marius Deaconu ne spune cum a decurs dialogul, ce au cerut studenții în cadrul întâlnirii avute cu ministrul Valentin Popa și ce măsuri vor lua în cazul în care solicitările lor nu vor fi soluționate.

În Comunitate, de la ora 14:00 la 15:00.

Realizatori – Mihaela Ioniță și Răzvan Ursuleanu.

Producător – Cristina Toma

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns