VIDEO & FOTO: “Noaptea Cărților Deschise” pe 98,3 fm

“Noaptea Cărților Deschise” a adunat în Piața Anton din Centrul Vechi al Capitalei peste o mie de persoane în seara de luni.

Părinți cu copii, adolescenți, adulți – toți iubitori ai literaturii scrise pe filă.
Cartea a reunit oamenii nu doar pentru a face cunoștință cu noile lansări ale Editurii Litera, ci pentru a folosi cartea ca pe un element de legătura între oameni.
Orice carte mai veche din casă a fost “monedă de schimb” pentru un “new entry” marca Editura Litera.

București FM a fost partenerul media, iar Editura Litera a organizat o Bibliotecă Urbană.
Eugen Vrabie a realizat live emisia sa iar Răzvan Petre și Marius Stoica (Matinalii BFM) au avut momente live pentru ascultătorii postului, totul fiind live pe Facebook-ul București FM.
E un bun moment să discutăm despre cărți, lectură, de ce este important să citim”, a spus Dan Vidrașcu – Director General al Editurii Litera.
Mă bucură că avem foarte mulți participanți. Vedem o realitate care nu e reprezentativă pentru întreaga țară. E nevoie de măsuri mai ample. Mă aștept la măsuri legislative pentru achiziționarea de carte”, a adăugat Vidrașcu.

Printre bucureștenii veniți la eveniment au fost și mulți părinți cu copii, unii dintre ei ascultători ai postului.
O surpriză plăcută pentru echipa BFM prezentă la eveniment a fost o tânără de 20 de ani, fidelă ascultătoare de BFM și iubitoare de carte.

Deși “Noaptea Cărților Deschise” se află la cea de-a șasea ediție, mulți dintre participanți au venit pentru prima dată la eveniment iar anul acesta organizatorii speră să adune mai multă lume decât la edițiile precedente, întrucât este pentru prima oară când evenimentul durează trei zile.

Ceea ce face ca această inițiativă să fie una mai mult decât specială este faptul că toate cărțile aduse “la schimb” de către bucureșteni vor fi donate.
Lectura și importanța cărților sunt vitale într-o societate în care Internetul tinde să fie pe prima poziție în opțiunile noastre. Mai ales în ceea ce privește tânăra generație. Nimic nu se compară cu fila tipărită a unei cărți, cu mirosul tiparului, cu acel sentiment de a deschide prima copertă și a te întreba ce vei descoperi după prima pagină. De aceea, Radio România organizează și în acest an «Caravana Gaudeamus». Abia s-a terminat Ediția de la Cluj (care a avut un record de vizitatori); urmează cea de la Oradea și altele pe parcursul anului, cu finalul din noiembrie de la București. Mai mult, BFM susține tinerii autori și, automat, cititorii, fiind în pregătirea volumului care reunește 34 de proze scurte ale unor adolescenți – cei mai buni 34 din cei peste 150 care au participat la concursul «Proza scurtă merită mai mult»”, a declarat Flavia Voinea, Managerul BucureștiFM.

După aceste trei zile, organizatorii promit că inițiativele care susțin promovarea cărtilor, a lecturii și a tot ceea ce înseamnă literatură vor continua, mai ales că debutul evenimentului “Noaptea Cărților Deschise” a fost luni, 23 aprilie, de Ziua Internațională a Cărții.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.