De la Cluj şi Fed Cup direct la Stuttgart

După ce Simona Halep a realizat două puncte care au contribuit decisiv în victoria cu 3-1 în faţa Elveţiei la Fed Cup, campioana noastră pleacă azi în Germania la Stuttgart, unde va participa la primul turneu pe zgură din acest sezon.
Halep va juca direct în turul doi pentru că este favorita principală a turneului. Eleva lui Darren Cahill o va întâlni în turul secund, pe câştigătoarea din meciul dintre Daria Kasatkina (Rusia, 14 WTA) şi Magdalena Rybarikova (Slovacia, 18 WTA). Favorită să o întâlnească pe Simona este jucătoarea din Rusia, care are un început de sezon foarte bun, prin finalele jucate la Dubai şi Indian Wells.

Simona Halep este singura româncă de pe tabloul de la Stuttgart, iar turneul din perioada 23 – 29 aprilie sponsorizat de Porsche, nu este trecut încă în palmaresul sportivei noastre. Concursul din Germania va fi unul dificil, pentru că pe tabloul principal se află aproape toate jucătoarele de top din circuitul WTA: Garbine Muguruza (Spania, cap de serie 2), Elina Svitolina (Ucraina, cap de serie 3). Jelena Ostapenko (Letonia, cap de serie 4), Karolina Pliskova (Cehia, cap de serie 5), dar şi Maria Şarapova (Rusia), beneficiară a unui wild card.

La ediția de anul trecut de la Stuttgart, jucătoarea noastră a ajuns până în semifinale.
După turneul din Germania, Simona Halep va avea o săptămână de pauză, după care va încerca să câştige pentru a treia oară consecutiv turneul de la Madrid, competiție organizată de Ion Țiriac.

După Spania, Simona ar urma să participe la turneul de la Roma, acolo unde anul trecut a jucat finala cu Svitolina şi s-a accidentat la gleznă. Și în fine pe 21 mai, liderul mondial va merge la cel mai important turneu pe zgură al sezonului, cel de la Roland Garros. Învinsă anul trecut în finală de Jelena Ostapenko, Simona Halep v-a încerca din nou să-şi îndeplinească un vis, acela de a câştiga primul Grand Slam din carieră.

Lasă un răspuns