Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 20 aprilie

CINEMA

* Astăzi Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica are două locaţii:

˟ La Cinema Elvira Popescu se desfăşoară programul secţiunii competiţionale:

– de la ora 18:00, rulează documentarul „The Cleaners”, regizat de Moritz Riesewieck şi Hans Block, care fac o incursiune în lumea celor angajaţi cu contract să filtreze şi să elimine conţinutul nepotrivit publicat pe internet, înlăturând materiale violente sau pornografice, dar pe care marile companii sau cercuri de influenţă politică îi plătesc şi pentru a manipula informaţii, a restricţiona dreptul la liberă exprimare sau pentru a cenzura în mod direct voci indezirabile;

– de la ora 19:50, are loc dezbaterea „Mediul online şi interacţiunea sa cu politicul: influenţă, cenzură şi manipulare”, la care participă Cristina Lupu – director de programe al Centrului pentru Jurnalism Independent, Vlad Tăuşance – consultant de comunicare şi marketing politic, şi Horea Mihai Bădău – lector universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti;

– de la ora 21:30, este proiectată multipremiata dramedie „Gloria”, de Kristina Grozeva şi Petar Valchanov, plină de savoare, de umor negru dar şi de cruzime balcanică, incluzând teme binecunoscute şi la noi precum onestitatea şi corupţia, ori manipularea politică şi mediatică.

˟ La Institutul Balassi sunt proiectate două documentare din programul special, ambele avându-i ca regizori pe Ruxandra Gubernat şi Marcel Schreiter:

– de la ora 18:00, „Portavoce”, ce urmăreşte dezvoltarea unei culturi a protestului în România ultimilor ani, prin vocile şi opiniile celor implicaţi;

– de la ora 19:10, „Lecţia din Pocreaca”, un scurtmetraj care vorbeşte despre importanţa copacilor în viaţa noastră şi a rolului educaţiei pentru mediu în formarea personalităţii umane printr-o emoţionantă lecţie de implicare civică oferită de un învăţător şi elevii săi.

Programul complet al Festivalului Cinepolitica îl găsiţi aici.

* Programul zilei la Festivalul Internaţional de Film DaKINO.

˟ La ArCuB – Hanul Gabroveni rulează:

– de la ora 19:00, scurtmetrajele din al doilea calup al secţiunii competiţionale;

– de la ora 21:00, drama „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, realizată de Emanuel Pârvu cu Şerban Pavlu, Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Rodica Negrea; proiecţia este urmată de un dialog cu o parte din realizatorii filmului.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului sunt proiectate filmele:

– de la ora 18:00, „Aniversarea”, dramă realizată de Dan Chişu cu regretatul Mircea Albulescu în rolul Radu Maligan, la a cărui a 94-a aniversare se adună familia şi foştii colegi, situaţia complicându-se atunci când jumătate dintre oaspeţi încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe cineva să acţioneze contra voinţei sale; proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu o parte din echipa de filmare;

– de la ora 20:00, comedia dramatică americană „Please Stand By”, regizată de Ben Lewin, în care Dakota Fanning este Wendy, o tânără cu tulburare din spectrul autist care are o pasiune dusă până la obsesie pentru Star Trek şi mai ales pentru Mr Spock.

Mai multe informaţii despre Festivalul DaKINO găsiţi aici.

* European Film Week of the Invisible Roma continuă, azi, de la ora 19:00 având loc 2 proiecţii, astfel:

– la Cinemateca Union, documentarul „Opre Roma!” de italianul Paolo Bonfanti;

– la Institutul Cervantes, „Camarón”, film de Jaime Chávari ce prezintă viaţa unui geniu al muzicii flamenco, Camarón de la Isla, care a inovat muzica flamenco şi a avut o influenţă covârşitoare asupra noii generaţii de artişti, reuşind să dărâme bariere sociale şi artistice.

Programul complet al European Film Week of the Invisible Roma îl găsiţi aici.

* La Cinemateca Eforie, de la ora 17:00, în cadrul medalionului „William Holden – 100 de ani de la naştere (17 aprilie)” rulează drama „L’arbre de Noël / Pomul de Crăciun”, regizată în 1969 de Terence Young, în care mai joacă Virna Lisi şi Bourvil.

MUZICĂ

* Dirijorul Noam Zur revine la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio pentru concertul săptămânal al acesteia, ce are loc de la ora 19.00, la Sala Radio. În program: Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri, Concertul pentru vioară şi orchestră de Aram Haciaturian – solist Armen Anassian şi Simfonia nr. 4 în fa de P. I.  Ceaikovski.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, dirijat de Christian Badea şi având în program: Concertul nr. 5, în Mi bemol, pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven – solistă Luiza Borac şi Simfonia nr. 2, în mi, de Serghei Rahmaninov.

* La Biserica Lutherană continuă cea de-a şasea ediţie a Festivalului Jazz in Church cu încă două concerte susţinute deseară de:

– de la ora 19:00, Renaud Garcia-Fons, un as francez de origine catalană al contrabasului, transformat într-o adevărată armată a sunetelor;

–  de la ora 21:00, Mathias Eick, Hakon Aase şi Andreas Ulvo din Norvegia.

Programul complet al Festivalului Jazz in Church îl găsiţi aici.

* „Paris, mon Amour!” se intitulează recitalul de French Swing-Jazz susţinut de Diana Tudor (voce) şi Alexandru Burcă (claviaturi) de la ora 19:00, la Sala Dalles.

* ZOB aniversează 25 de ani de la înfiinţare printr-un concert intitulat „ZOB – 25 Weird Rounds Reunion”, ce a are loc în Quantic Club, de la ora 19:00.

* Renumitul violonist şi compozitor Edvin Marton, apreciat pentru stilul său unic de a fuziona pop-rock-ul zilelor noastre cu muzica clasică, susţine concertul „Stradivarius Concert Show”, alături de Orchestra Metropolitană Bucureşti dirijată de Daniel Jinga, la Sala Palatului, începând cu ora 20:00.

* Psychosounds Music vă invită la lansarea, de la ora 20:00, în Clubul Fabrica, a celui de-al doilea album de studio al formaţiei Drive Your Life (Varna, BG) intitulat „The Wizard of Death”. Invitate sunt trupele: Ura de după uşă, King Satan şi Deathrattle.

* Tot de la ora 20:00, în a doua seară a Festivalului Rokolectiv, în Control Club evoluează: Ian McDonnell aka Eomac, Tommy Four Seven, Machine Woman, Giant Swan şi Admina.

Programul complet al Rokolectiv Festival îl găsiţi aici.

* De la ora 21:00, în Clubul Ţăranului începe un concert susţinut de „Ceata Blue”, pusă la cale de patru muzicieni proveniţi din diverse proiecte personale: Victor „Solo” Solomon – chitară şi vocal, Alexandru „Sandu” Albiter – vocal şi chitară, Romeo Unga – vocal şi chitară bas şi George Irimescu vocal şi tobe.

* Luna Amară dă un concert electro-acustic în Hard Rock Café, începând cu ora 22:30.

* În Berăria H. de la ora 23:15 Nikolaos Papadopoulos & Band vă invită la o „Seară Grecească”.

SPECTACOLE

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie cu baletul „Don Quijote” de Ludwig Minkus. Regia şi adaptarea coregrafică: Jaroslav Slavický. Dirijor: Ciprian Teodoraşcu. În distribuţie: Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Antonel Oprescu, Mircea Ioniţă, Lorena Negrea, Bogdan Cănilă, Alexandre Plesis, Vicenţiu Popescu, Remi Tomioka.

* Şi Opera Comică pentru Copii vă invită la balet, tot de la ora 18:30, când „Albă ca Zăpada”, alături de cei şapte pitici, Prinţul şi chiar de Mama vitregă îşi spun povestea pe muzica semnată de compozitorul Cornel Trăilescu, într-un spectacol creat de coregrafa Corina Dumitrescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.