Stop pentru companiile municipale!

Arhiva

Consilierii municipali au respins, astăzi, trei proiecte de hotărâre privind delegarea unor bunuri din patrimoniul Bucureștiului către companii din cadrul holdingului municipal.

În deschiderea lucrărilor Consiliului General, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut apel la instituțiile abilitate să verifice activitatea companiilor municipale, pentru a clarifica legalitatea activității acestora.

Președintele PNL București va fi acționat în instanță pentru blocajul proiectelor care au ca scop dezvoltarea Capitalei, a mai declarat Gabriela Firea.

Primarul general a făcut declarații astăzi, la începutul ședinței Consiliului General al Municipiului București, referitoare la Holdingul Municipal cu 22 de companii, înființat pe modelul capitalelor europene Viena, Praga, Madrid, Paris, Londra, dar și pe modelul altor municipii importante din țară, unele dintre ele chiar fiind conduse de primari PNL.

„Vreau să-mi concentrez întreaga mea activitate pentu ca cetățenii din București să aibă un trai decent, așa că, astăzi, împreună cu juriștii, am redactat deja cererea de chemare în judecată a domnului europarlamentar Cristian Bușoi, președintele PNL București, pe care noi îl considerăm autorul moral al blocajului proiectelor benefice pentru cetățenii din București. Dacă nici astăzi nu vor fi votate proiectele care se referă, practic, la companiile municipale, mâine dimineață vom depune această cerere de chemare în judecată.” – Gabriela Firea

Primarul general a spus că acesta este motivul pentru care nu va mai răspunde atacurilor, criticilor nejustificate și cuvintelor ofensatoare, formulate pe acest subiect.

Apel la instituțiile abilitate să verifice activitatea companiilor municipale

Mai mult, Gabriela Firea a făcut un apel public la toate instituțiile de anchetă ale statului – DNA, DIICOT, Curtea de Conturi, Poliție, Parchete – de a-și exercita atribuțiile de control, verificare, cercetare și anchetare a tuturor companiilor municipale înființate, potrivit legii, de către Primăria Generală.

Conform primarului Capitalei, ținta unui astfel de apel este de “a spulbera, o dată pentru totdeauna, aceste acuzații total nefondate și nejustificate din partea opoziției din Consiliul General. Vom apela la legislație și la instituțiile statului.”

Primăria Capitalei va publica situații financiare privind companiile în cauză

Tot pentru a asigura transparența activității acestor companii, Primăria Capitalei va pune la dispoziție calculele reale, privind tarifele și prețurile practicate.

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat că “în toată țara, serviciile publice au fost delegate, iar Bucureștiul a rămas pe ultimul loc și acum stăm să negociem dacă respectăm sau nu legislația în vigoare.”

Consilierul municipal Cătălin Deaconescu spune că grupul de consilieri PNL a votat împotrivă delegării de bunuri, deoarece aceasta ar fi făcută ilegal. Delegarea bunurilor ar fi trebuit făcută odată cu delegarea de servicii, susține Deaconescu. În plus, activitatea companiilor municipale ar fi complet netransparentă, spune consilierul municipal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.