Recunoștință pentru personalitățile prezentului și cele ale trecutului…

La propunerea primarului general, Gabriela Firea, consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre privind privind acordarea titlului de cetățean de onoare al Bucureștiului pentru rectorul și președintele Senatului de la ASE.

La împlinirea a 105 ani de la înființarea Academiei de Studii Economice, este un gest firesc de recunoaștere a valorii deosebite a acestei instituții de învățământ superior din București. Astfel rectorul ASE, profesor doctor Gabriel Istudor, și președintele Senatului ASE, profesor doctor Năstase, au fost declarați cetățeni de onoare ai Capitalei.

Tot la propunerea edilului șef, consilierii municipali au adoptat un proiect de hotărâre pentru instituirea unui sistem de recunoaștere post-mortem a excelenței personalităților bucureștene din trecut. Acest sistem este și expresia cererilor primite din partea familiilor unor mari personalități care au trecut în lumea drepților.

Primele personalități care vor beneficia post-mortem de recunoștința bucureștenilor sunt doamna cântecului popular Ionela Prodan și marea actriță Carmen Stănescu.

Lasă un răspuns