Parcul celor 100 de stejari…

Primarul General Gabriela Firea, împreună cu președintele Parlamentului Lituanian, Viktoras Pranckietis, cu ambasadorul Lituaniei la București, cu secretarul de stat în Ministerul Mediului, Ilie Covrig, și cu Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a participat la plantarea a 100 de stejari, în Parcul Orășelul Copiilor în apropierea Sălii Polivalente.

Copacii au fost puși la dispoziție de către Ministerul Mediului și au fost plantați pentru a marca Centenarul Marii Uniri, al cererii României Mari, dar și centenarul restabilirii statului independent Lituanian cu capitala la Vilnius.

Ambasadorul Lituanian la București a afirmat că a fost ales stejarul pentru că acesta reprezintă forța popoarelor român și Lituanian și că, prin dăinuirea lor peste timp, acești copaci plantați astăzi vor simboliza trainicia relațiilor de prietenie între popoarele noastre.
Primarul General Gabriela Firea a subliniat că plantarea acestor stejari reprezintă, în primul rând, un gest simbolic de recunoștință fata de eroii care, prin jertfa lor, au făcut posibilă, acum un secol, Marea Unire și crearea României Mari, precum și restabilirea statului independent Lituanian. „Astăzi nu mai luptăm cu baioneta pentru reîntregirea neamului și pentru neatarnare, ci luptăm pentru a le oferi românilor și lituanienilor o viață mai bună”, a declarat Gabriela Firea.
Edilul Capitalei și-a exprimat dorința de a inaugura un parc asemănător, cu 100 de stejari, și la Vilnius, tot în acest An Centenar pentru ambele popoare prietene.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.