Obiecte care i-au aparținut cântărețului Prince vor fi scoase la licitație

Mai multe costume de scenă, o chitară şi accesorii utilizate în concerte de cântăreţul american Prince vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată de casa Julien’s Auctions la New York pe 18 mai, la peste doi ani de la moartea artistului, informează AFP.

Vedeta licitaţiei va fi o chitară galbenă ‘cloud’, cu o formă asimetrică, folosită de starul american în turnee şi care a fost estimată la un preţ cuprins între 60.000 şi 80.000 de dolari.

La începutul lunii noiembrie, o chitară din acelaşi model, dar vopsită într-o nuanţă de albastru-turcoaz, a fost adjudecată cu 70.000 de dolari la o altă licitaţie organizată tot de casa Julien’s Auctions.

De această dată vor fi propuse spre vânzare şi câteva vestimentaţii excentrice al cântărețului Prince.

Adept al ţinutelor mulate în culori aprinse, create pe baza unor tipare personalizate, Prince a purtat pe scenă de-a lungul anilor mai multe costume spectaculoase, precum un costum cu jabou (estimat între 10.000 şi 20.000 de dolari), un combinezon mov strălucitor (acelaşi preţ estimativ) şi o tunică fără mâneci (acelaşi preţ estimativ).

Un alt element tipic al artistului sunt cizmele cu tocuri înalte: o astfel de pereche, creată tot pe comandă, a fost estimată între 4.000 şi 6.000 de dolari.

Aceste obiecte ale starului pop-rock, peste 150 în total, vor fi expuse la Hard Rock Cafe din New York între 14 şi 18 mai. Licitaţia va avea loc pe 18 mai în aceeaşi clădire, dar şi online.

Multe dintre aceste obiecte provin din colecţia lui Mayte Garcia, care a fost soţia artistului în perioada 1996-2000. Cei doi au avut un fiu, care a murit însă la doar câteva zile după naştere.

În februarie, alte obiecte care au aparţinut lui Prince au fost vândute de casa de licitaţii RR Auction. Un exemplar din legendarul ‘Black Album’, datând din 1987, a fost vândut cu 42.298 de dolari.

La doi ani după moartea sa, succesiunea lui Prince nu a fost încă finalizată. Averea lui este estimată între 100 de milioane şi 300 de milioane de dolari.

Joi, procurorul din comitatul Carver, unde se află Chanhassen, localitatea din Minnesota în care locuia starul, va anunţa dacă va pune sub acuzare anumite persoane în urma decesului artistului.

Prince a murit la vârsta de 57 de ani pe 21 aprilie 2016 din cauza unei supradoze de fentanil, un analgezic foarte puternic.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.